Arhiva Novosti

Popravljen Gospin kip na Brdu ukazanja

Gospin kip na Brdu ukazanja koji je bio oštećen u noći 28/29 kolovoza od strane nepoznatog počinitelja popravljen je zahvaljujući brzoj intervenciji radionice Dino i Mirko Felici iz Carrare (Italija).

Objavljeno: 22.09.2008.

Ivan Dragicevic u katedrali sv. Stjepana u Beču

(http://www.gebetsaktion.at/aktuelles/aktuelles.php?idAktuellesID=305)


U utorak 16. rujna 2008, u katedrali sv. Stjepana u Beču gdje je bila organizirana Molitva za mir, pred nekoliko tisuća ljudi govorio je i Ivan Dragićević.

Objavljeno: 20.09.2008.

Gospina slika na Mount Everestu

U rujnu 2008. hodočasnici su u međugorski Župni ured donijeli jednu zanimljivu fotografiju: svjetski poznata planinarka Nadia Tiraboschi iz Bergama (Italija), voditeljica skupine koja se 17. svibnja 2007. uspela na najviši vrh svijeta Mount Everest (8844 m nadmorske visine), tamo se fotografirala sa slikom Gospe Međugorske… molitva za mir na krovu svijeta?

Objavljeno: 19.09.2008.

O Međugorju u Lurdu

"Ukazanja Blažene Djevice Marije - Između povijesti, vjere i teologije", bila je tema 22. mariološko-marijanskoga međunarodnoga kongresa koji je od 4. do 8. rujna održan u Lurdu.

Objavljeno: 18.09.2008.

„Zvono“ u Međugorju

U četvrtak 11.09. Međugorje je pohodila skupina članova kluba „Zvono“ iz Splita. Skupinu je vodila gđa Iskra Polić, dugogodišnja predsjednica Udruge čiji je cilj pomaganje obiteljima u kojima žive osobe s mentalnom retardacijom.

Objavljeno: 17.09.2008.

Svetkovina Uzvišenja Svetog Križa – Misa na Križevcu

“Draga djeco! I križ je bio u Božjem planu kada ste ga sagradili. Ovih dana napose idite na Brdo i molite pred križem. Potrebne su mi vaše molitve. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu!” rekla je Gospa 30. kolovoza 1984.  (photos)

Objavljeno: 16.09.2008.

Molitveni program – zimski raspored

U ponedjeljak 15.09.2008. prelazimo na zimski raspored molitvenog programa.

Molitva krunice u župnoj crkvi započinje u 17h, sv. Misa je u 18h, nakon čega slijedi uobičajeni program ovisno o danu u tjednu.

Euharistijsko klanjanje srijedom i subotom je u 21h, a Križni put na Križevcu petkom i molitva krunice na Podbrdu nedjeljom su u 14h.

Objavljeno: 15.09.2008.

RAZGOVOR Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i bivši međugorski župnik u razgovoru za Večernji list 14. 09. 2008. Razgovarao Žarko Ivković

Dr. fra Ivan Sesar: Spremni smo za komisiju koja će istražiti Međugorje

 

Senzacionalno je ovih dana zazvučala vijest da se Vatikan počeo obračunavati s međugorskim fenomenom te kako ga je i sam papa ocijenio prijevarom. U pozadini te zapravo lažne informacije bio je slučaj fra Tomislava Vlašića, kojega je Vatikan kaznio zbog “širenja sumnjivih nauka, manipulacije savjestima, sumnjiva misticizma, neposluha te zbog okrivljavanja contra sextum” (ne sagriješi bludno). No, kako je riječ o svećeniku koji je djelovao u Međugorju, istinitost tamošnjih Gospinih ukazanja ponovno je podvrgnuta sumnji. Što o tome kaže dr. fra Ivan Sesar, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije i bivši međugorski župnik?

Objavljeno: 14.09.2008.

Međugorje na razini Lourdesa i Fatime (tekst Večernjega lista)

UKAZANJE DJEVICE Marije - Hrvatski mariolozi na kongresu o ukazanju Djevice Marije
 

Prošli su tjedan hrvatski mariolozi bili u poznatom marijanskom svetištu Lourdesu, gdje su na velikom međunarodnom kongresu raspravljali o ukazanjima Blažene Djevice Marije. Glavna tema skupa bila su već poznata svetišta Lourdes i Fatima, no ugledni teolozi znatnu pozornost posvetili su i Međugorju. Hrvatski teolozi, bez obzira na to jesu li zagovornici ili pak žestoki kritičari Međugorja, pozitivno govore o onome što se trenutačno događa u nepriznatom hercegovačkom svetištu.

Objavljeno: 12.09.2008.

Ukazanja Blažene Djevice Marije - Između povijesti, vjere i teologije

Lourdes, (IKA) - "Ukazanja Blažene Djevice Marije - Između povijesti, vjere i teologije", tema je 22. mariološko-marijanskoga međunarodnoga kongresa koji je od 4. do 8. rujna održan u Lurdu u organizaciji Papinske međunarodne marijanske akademije, Francuskoga mariološkoga društva i lurdskoga svetišta. Na skupu se o ukazanjima Blažene Djevice raspravlja s ekzegetskoga, teološkoga, povijesnoga, pravnoga i znanstvenoga gledišta. U sklopu susreta koji završava 8. rujna, priređuje se i ekumenski okrugli stol na kojemu sudjeluju katolički, pravoslavni i protestantski predstavnici. 
 

Objavljeno: 09.09.2008.

Statistike za kolovoz 2008.

Kolovoz 2008.:

Broj podijeljenih sv. pričesti: 275.000

Broj svećenika koncelebranata: 5.957 (192 dnevno)

Objavljeno: 01.09.2008.

Mons. Gabriel Malzaire, biskup biskupije Roseau iz Dominike, posjetio Međugorje

U nedjelju 17. 08. 2008. Mons. Gabriel Malzaire, biskup biskupije Roseau iz Dominike na Antilima, predslavio je svetu Misu za hodočasnike engleske jezične skupine u župnoj crkvi svetog Jakova u Međugorju.

Objavljeno: 24.08.2008.

OBAVIJEST SLUŠATELJIMA RADIOPOSTAJE „MIR“ MEĐUGORJE

U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA, KANADI, AUSTRALIJI I NOVOM ZELANDU

 

Poštovani Naši slušatelji i gledatelji „Slike Hrvatske“!

 

S velikom radošću Vas obavještavamo

da svi pretplatnici programa „Slika Hrvatske“

 

u SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA, KANADI, AUSTRALIJI I NOVOM ZELANDU

 

od KOLOVOZA 2008.

mogu satelitski pratiti i radiopostaju iz Međugorja:

Radiopostaju „Mir“ Međugorje!

 

Budite s nama uz program Radiopostaje „Mir“ Međugorje!

 

 

Novi pretplatnici programa „Slika Hrvatske“ odmah će imati – izmeđ u ostalih programa – i Radiopostaju „Mir“ Međugorje!

Objavljeno: 22.08.2008.

Devetnaesti međugorski Festival mladih

U Međugorju se od 1. do 6 kolovoza 2008. održao devetnaesti međunarodni molitveni susret mladih pod nazivom „Primit ćete snagu Duha Svetoga koji će sići na vas i bit ćete mi svjedoci“. (Mladifest 2008 - photos)

Objavljeno: 20.08.2008.

Blagdan Velike Gospe

Blagdan Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije u Međugorje je doveo mnoštvo hodočasnika iz cijeloga svijeta. Već tijekom noći, mnogobrojni su hodočasnici pristizali pješice iz bližih i daljih župa sa svih strana. Budući da je ove godine Blagdan Velike Gospe bio u petak, umjesto Puta križa na Križevcu molila se krunica na Brdu ukazanja.

Objavljeno: 16.08.2008.