Arhiva Novosti

Dr. Massimo de''l Bene: „Samo u Međugorju nalazim osvježenje i novu snagu“

Dr. Massimo de'l Bene, kirurg iz Milana ovih je dana boravio u Međugorju. Prije 5 godina napravio je prvu transplantaciju šaka u Italiji gospođi koja je tada imala 50 godina. Prije nekoliko godina njegova supruga je prva posjetila Međugorje, a već na idućem hodočašću bili su zajedno. 

Objavljeno: 04.05.2015.

Statistike za travanj 2015

Broj podijeljenih sv. pričesti: 139 000

Broj svećenika koncelebranata: 2695 (89 dnevno)

Objavljeno: 01.05.2015.

Svibanj - Marijin mjesec u Međugorju

Mjesec svibanj  na poseban je način posvećen Blaženoj Djevici Mariji. Zato smo svi pozvani da se u svibnju što više uključimo u večernji molitveni program, molitvu krunice i svetu misu da bi zahvalili Mariji za sve udijeljene milosti. Satnica večernjega molitvenog programa u Međugorju ostaje ista i kroz mjesec svibanj.

Objavljeno: 01.05.2015.

Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

Pred nama je i Četvrto međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom koje će se održati  od 11. do 14. lipnja 2015. u Međugorju. Glavni organizator je udruga „Susret“ iz Čitluka, u suradnji sa Župnim uredom i „Majčinim selom“. 

Objavljeno: 30.04.2015.

O. John Fletcher: „Mjesta kao što je Međugorje mjesta su izvanredne milosti“

Ovo vrijeme u kojem Crkva slavi otajstvo uskrsnuća, koje traje pedeset dana,  u Međugorju je obilježeno brojnim hodočasnicima, među kojima su novinari radiopostaje „Mir“ Međugorje susreli mnoge zanimljive sugovornike. O. John Fletcher pripada  zajednici Pratitelji križa koja je osnovana u Kanadi. Svećenik je 14 godina. Kazuje kako mu je ovo 11. ili 12. hodočašće. 

Objavljeno: 28.04.2015.

Prvi kamp za dječake održan u Međugorju

Od 24. do 26. travnja 2015. u Međugorju je održan kamp za dječake  u organizaciji molitvene zajednice Totus Tuus, koja djeluje u župi sv. Petra i Pavla (Franjevačka crkva) u Mostaru. Damir Musa, iz zajednice Totus Tuus kazao je da su u protekloj godini održali dva kampa za djevojčice što se pokazalo jako uspješnim: (slike)

Objavljeno: 26.04.2015.

Talijanski vaterpolist Alex Giorgetti: „Samo u Međugorju se može osjetiti mir i poniznost”

Poznati talijanski vaterpolist Alex Giorgetti posjetio je Međugorje sa suigračima iz reprezentacije.  Kazao je da je jedna od njegovih velikih želja bila dovesti reprezentaciju Italije u Međugorje kako bi osjetili mir i poniznost što se može osjetiti samo u Međugorju. Alex nastavlja: „Prvi sam put posjetio Međugorje 2011., nakon osvajanja Svjetskog prvenstva.

Objavljeno: 22.04.2015.

Nadbiskup iz Perua u Međugorju

Mons. Salvador Pineiro Garcia-Calderon, nadbiskup iz Perua, boravio je ovih dana u Međugorju. To je njegov drugi posjet. Prvi put je došao 2003. godine. U opširnom razgovoru za radiopostaju Mir Međugorje nadbiskup je, između ostaloga, kazao: „Odavno već slušamo o Gospi na ovom području, o njenim porukama, o obraćenju, o klanjanju, ali nije jednostavno doći ovamo, jer je jako udaljeno. 

Objavljeno: 21.04.2015.

Izborna skupština hercegovačke Frame u Međugorju

Od 17. do 19. travnja 2015. godine u kući susreta Domus pacis u Međugorju održana je područna izborna skupština područnog bratstva Frameu Hercegovini. Skupštinu su činili područni duhovni asistent fra Slaven Brekalo, članovi područnog vijeća te 49 framaša iz mjesnih bratstava. U subotu se priključila i nacionalna predsjednica, Ivana Baban, te u nedjelju bratski animator, predstavnik OFS-a u Frami, Vinko Glibić.

Objavljeno: 20.04.2015.

Hodočašće krizmanika župe Brestovsko u Međugorje

U pratnji župnika fra Damira Pavića i nekoliko framaša, 45 krizmanika župe Brestovsko posjetilo je Međugorje, u nedjelju 19. travnja. Kako ovogodišnje krizmanike uskoro očekuje podjela sakramenta Svete potvrde, nakana hodočašća je bila zajednička duhovna obnova i priprava po Marijinom zagovoru.

Objavljeno: 19.04.2015.

Na Cvjetnicu počela s radom ambulanta Malteške pomoći u Međugorju

Ambulanta Malteške pomoći u Međugorju rad u novoj sezoni počela je na Cvjetnicu. Radno vrijeme joj je od 9 do 14.30 i od 15.30 do 21 sat – i tako do 1. studenoga, svetkovine Svih Svetih. Volontersko osoblje pruža svoje zdravstvene usluge hodočasnicima bez ikakvog plaćanja, a ustanova se financira doprinosima . Služba se obavlja u duhu Malteškoga reda:

Objavljeno: 18.04.2015.

Postulanti Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda posjetili Međugorje

I u  mjesecu  travnju 2015. hodočasnici, sa svih strana svijeta, stigli su u Međugorje. Lijepo vrijeme i brojnost hodočasnika učinili su pretijesnom međugorsku župnu crkvu, tako da je  u subotu, 11. travnja, večernji molitveni program predvođen s vanjskoga oltara.

Objavljeno: 17.04.2015.

Uskoro 3. međunarodni duhovni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju se tijekom godine, uz redovite seminare posta i molitve, održavaju i različiti međunarodni seminari. Neki od njih imaju dugogodišnju tradiciju, a neki su pokrenuti tek nedavno. Namijenjeni su svećenicima, laicima, voditeljima centara mira, bračnim parovima, liječnicima i medicinskom osoblju.  Početkom ožujka održan je susret organizatora hodočašća, voditelja centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje. 

Objavljeno: 16.04.2015.

Talijanska vaterpolska reprezentacija u Međugorju

Talijanska vaterpolska reprezentacija boravila je u Međugorju, dan nakon što su u Splitu izgubili od  hrvatskih vaterpolista u skupini C Svjetske lige. Trener Alessandro Campagna izrazio je zadovoljstvo što je s igračima u Međugorju. „Ja mislim da je bio Gospin poziv da dođemo“, kazao je trener talijanskih vaterpolista, koji su u Međugorje došli na inicijativu igrača Alexa Giorgettija.  Alex je 2011., nakon osvajanja Svjetskog prvenstva s talijanskom reprezentacijom, prvi put došao u Međugorje:

Objavljeno: 15.04.2015.

Molitvena zajednica „Srce Isusovo” u Međugorju

U  Međugorju su proteklih dana boravili  članovi molitvene zajednice Srce Isusovo iz Zagreba. Sudjelovali su u molitvenom programu u župi, te posjetili međugorska brda. Duhovnik ove zajednice, koja broji više od 500 članova,  je pater Ivan Mandurić , a  voditelj zajednice glazbenik Alan Hržica.  Alan je o ovome hodočašću kazao:

Objavljeno: 15.04.2015.