Arhiva Novosti

Radiopostaja Mir Međugorje izradila audio najave posjeta pape Franje

Kratke audio najave posjeta pape Franje Bosni i Hercegovini, namijenjene emitiranju u radio programima, izradila je ovih dana Radiopostaja Mir Međugorje, kao svoj doprinos u medijskim pripremama papinog dolaska u Sarajevo.

Objavljeno: 26.05.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

U Međugorju krajem mjeseca svibnja borave hodočasnici iz Njemačke, Austrije, SAD-a, Italije, Francuske,Irske,Engleske, Meksika, Poljske, Slovenije, Belgije, Koreje, Češke, Slovačke, Indonezije. U Međugorju smo proteklih dana susreli i fra Nikicu Devčića, člana Franjevačke provincije svetog Jeronima sa sjedištem u Zadru. Fra Nikica je sudjelovao i na seminaru za liječnike, jer je on i liječnik.  

Objavljeno: 25.05.2015.

Hodočasnica s Barbadosa u Međugorju

Sredinom svibnja 2015., Therese Gloumeau s dalekog Barbadosa sudjelovala je na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju. Po struci je kardiolog i taj posao radi već 44 godine. O hodočašću u Međugorje Therese je kazala: „Put do Međugorja je jako dug, 36 sati leta. Ovo nije moj prvi posjet Međugorju, ali je prvi put da sam na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje.

Objavljeno: 20.05.2015.

Duhovna obnova „Živite dostojno poziva kojim ste pozvani“

 

Od 8. do 10. svibnja 2015. godine u Međugorju je održana duhovna obnova Frame Mostar. Cilj duhovne obnove bila  je priprema za nadolazeća primanja i obećanja bratstva. U subotu, nakon jutarnje molitve, duhovni asistent fra Antonio Šakota imao je predavanje o temi koja je ujedno i geslo duhovne obnove „Živite dostojno poziva kojim ste pozvani“ (Ef 4, 1).

Objavljeno: 18.05.2015.

Prva sveta pričest u župi Međugorje

U nedjelju, 17. svibnja pedeset i sedmero djece iz župe Međugorje pristupilo je prvoj svetoj pričesti. Svečanu svetu misu u 10 sati predslavio je fra Dragan Ružić, a misno slavlje je svojim pjevanjem uveličao međugorski dječji zbor „Golubići mira“ pod ravnanjem s. Irene Azinović. 

Objavljeno: 18.05.2015.

Sveta potvrda u Međugorju

U Međugorju je u crkvi sv. Jakova u subotu, 16. svibnja sakrament svete potvrde primio  osamdeset jedan krizmanik. Sveto misno slavlje u 10 sati  predslavio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, koji je krizmanicima i podijelio sakrament. Svojim pjevanjem svečanost je uveličao Veliki župni zbor pod ravnanjem sestre Irene Azinović.

Objavljeno: 17.05.2015.

Održan 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

Treći međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju, na kojemu se okupilo 200 sudionika iz 16  zemalja, završio je u subotu, 16. svibnja misnim slavljem. Seminar je otvoren u srijedu 13. svibnja, a predavač je bio  fra Ljubo Kurtović, župnik u Veljacima. Tema ovoga seminara bila je „Mir Vama“.

Objavljeno: 17.05.2015.

26. MLADIFEST

 

Međugorje, od 31. srpnja do 6. kolovoza 2015.

 

Mir vama! (Iv 20, 21)

Objavljeno: 16.05.2015.

Dr. Danijela De Micheli Vitturi iz Splita o seminaru za liječnike i medicinsko osoblje

Među sudionicima 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju susreli smo dr. Danijelu De Micheli Vitturi iz Splita, specijalisticu obiteljske medicine. Dr. De Micheli Vitturi  sudjelovala je na svakom od ova tri seminara.

Objavljeno: 15.05.2015.

Iskustva sudionika 3. Međunarodnog seminara za liječnike i medicinsko osoblje

Marica Mamuša, medicinska sestra iz Novog Travnika, treći put je na seminaru za liječnike i medicinsko osoblje u Međugorju.  „Prije svega dolazim da se duhovno okrijepim, da nađem mir za svoj život, posao i za svoju obitelj. Ono što smo čuli i kroz molitvu i pjesmu potreba je za sabranosti, mirom, jer smo svi opterećeni raznim problemima i brigama.

Objavljeno: 14.05.2015.

Počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje

U Međugorju je u srijedu, 13. svibnja, počeo 3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje. Na seminaru je oko 200 sudionika iz 16 zemalja, a najveći broj dolazi iz Slovačke. Sudionici, osim na predavanjima, sudjeluju i u večernjem molitveno - liturgijskom programu.

Objavljeno: 14.05.2015.

3. MEĐUNARODNI DUHOVNI SEMINAR ZA LIJEČNIKE I MEDICINSKO OSOBLJE

Tema: "Mir vama!" (Iv 20, 21)

Duhovna obnova za dušu i tijelo

3. Međunarodni seminar za liječnike i medicinsko osoblje održat će se u Međugorju od 13. do 16. svibnja 2015.

PROGRAM

Objavljeno: 11.05.2015.

Molitvena zajednica kao plod Međugorja

Jorge Zvala  je rođen na El Salvadoru, ali je odrastao u San Franciscu.  Svjedoči da je kao i većina njegovih vršnjaka, mladih ljudi koji su odrastali u San Franciscu, bio udaljen od Crkve i nije znao kako moliti. „Kad bih se morao sjetiti neke molitve iz djetinjstva, to bi bilo Očenaš i  Zdravo Marijo, da ne spominjem kako se Vjerovanja uopće ne bih mogao sjetiti. Sjećam se da sam kao mladić uvijek tragao za srećom. Izlazio bih sa svojim prijateljima i činili sve kako bismo pronašli sreću.

Objavljeno: 07.05.2015.

Svjedočanstvo Manuela Reata iz Italije

Među brojnim hodočasnicima koji ovih dana borave u Međugorju najviše ih je iz Italije. I ovaj put prostorije radiopostaje „Mir“ Međugorje posjetio je 34-godišnji Manuel Reato iz Ivrea kod Torina, dugogodišnji slušatelj i podupiratelj. Manuel dovodi i hodočasničke skupine u Međugorje. U svim ovim godinama samostalno je učio i hrvatski jezik. Kaže da se njegov život potpuno promijenio ovdje, jer je tu našao smisao svoga križa.:

Objavljeno: 06.05.2015.

Iskustva međugorskih hodočasnika

Misionar laik Carlos Lopez Valencia, voditelj zajednice Marijini službenici 1991. prvi put dolazi u Međugorje. Svjedoči kako je tada doživio  prekrasno i čudesno obraćenje srca. „Od tog trenutka sam napustio sve loše u životu što sam do tada živio.  Po ljubavi naše nebeske Majke trudio sam se biti bolja osoba, moliti i pomagati više.

Objavljeno: 05.05.2015.