Radiopostaja »Mir« Međugorje

Mir vam i dobro

Emitiranje uživo

Cjelokupni program -Naša radiopostaja odašilje program 24 sata na dan. Želite li nas u bilo koje doba dana ili noći čuti uživo, samo kliknite na naš znak ili na dolje navedenu radio adresu:

http://85.25.135.86:23565/listen.pls

www.pa-hosting.de/castcontrol/playlist.php?port=23565&type=asx
-Windows MediaPlayer

www.pa-hosting.de/castcontrol/playlist.php?port=23565&type=ram
-RealPlayer

(opširnije možete pronaći u Upute o korištenju RealAudio i RealVideo priloga)

KRUNICA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Radiopostaja »Mir« Međugorje u prvom je redu ustanovljena zbog prenošenja molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Krunicu emitiramo uživo svaki dan u 17,00 (18,00) Kratkom stankom praćenom prikladnom glazbom u 17,40 (18,40) obilježavamo trenutak ukazanja Kraljice mira vidiocima. Dosadašnja iskustva pokazuju da se u to vrijeme, zahvaljujući zemaljskim odašiljačima i Internetu, u svojim obiteljima okupljaju međugorski hodočasnici diljem svijeta i mole zajedno s hodočasnicima u crkvi sv. Jakova. Pruža nam to veliko zadovoljstvo i pomaže ustrajati u svim naporima i kušnjama vezanima uz rad na našoj radiopostaji.

SV. MISA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Različiti svećenici, uglavnom iz Svetišta ili iz okolice, slave svakodnevno svečanu sv. misu u 18,00 (19,00). Ako je prisutan neki biskup ili čak kardinal, obično se dogodi da propovijeda ili da barem blagoslovi puk na kraju mise kazavši nekoliko riječi. Slično učine i redovnički provincijali i razni drugi crkveni velikodostojnici. Poslije mise slijedi blagoslov nabožnih predmeta, molitva za bolesnike i treći dio krunice. Ovaj molitveni sat nažalost trenutno ne prenosimo zbog nedostatka slobodnog vremena u programu. Čim proširimo program iz našega studija namjeravamo u njega uključiti i ovaj treći svakodnevni večernji molitveni sat iz naše crkve.

KLANJANJE IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Klanjanje uživo prenosimo svakog četvrtka. Ono slijedi neposredno nakon sv. mise oko 19,00 (20,00). Za razliku od krunice i sv. mise, gdje je to teško postići, ovo je molitveni program koji se odvija na različitim jezicima, ovisno o dostupnim prevoditeljima u tome trenutku. Voditelj klanjanja je u većini slučajeva jedan od svećenika iz Svetišta. Klanjanje je, inače, u Svetištu još svake srijede u 21,00 (22,00) i svake subote u 21,00 (22,00). Za vrijeme devetnica ili u neko drugo posebno vrijeme klanjanje je obično svaki dan. O svemu je, po dolasku u Svetište, najbolje pročitati na oglasnoj ploči Ureda informacija.

ODLOŽENO EMITIRANJE

KRUNICA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Zbog ograničenih tehničkih mogućnosti, vremenskih razlika ili nekog drugog opravdanog razloga ovo je najbolji način za praćenje krunice iz našega Svetišta. Računalo automatski snima krunicu i odmah nakon njezina završetka stavlja je na raspolaganje svima na Internetu. Istina, zbog toga se ponekada mogu pojaviti određene poteškoće za koje se nadamo da vas neće baš smesti.

Dva su načina na koji se može slušati ovaj odloženi snimak: trenutno slušanje bez skidanja na računalo ili skidanje na računalo snimke i njezino kasnije slušanje. Prednost ovoga drugoga načina jest da snimku možemo slušati bez povremenih prekida ili da je možemo slušati i onda kada naše računalo ne snimi krunicu i ne stavi je na Internet (ostaje netaknutim onaj jučerašnji snimak).

Slušanje | Snimanje

SV. MISA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Tehničke pojedinosti izrečene o odloženom emitiranju krunice iz Svetišta, vrijede i za istovjetno emitiranje sv. mise. Može se samo još spomenuti, za one koji se nešto manje razumiju u računala, da je ovakve snimke s računala moguće presnimiti na MD, CD ili audio vrpcu, pa ih kasnije slušati u vozilu ili na nekom drugom mjestu.

Slušanje | Snimanje