Radiopostaja »Mir« Međugorje

Mir vam i dobro

Emitiranje uživo

Cjelokupni program -Naša radiopostaja odašilje program 24 sata na dan. Želite li nas u bilo koje doba dana ili noći čuti uživo, samo kliknite na naš znak ili na dolje navedenu radio adresu:

http://85.25.135.86:23565/listen.pls

www.pa-hosting.de/castcontrol/playlist.php?port=23565&type=asx
-Windows MediaPlayer

www.pa-hosting.de/castcontrol/playlist.php?port=23565&type=ram
-RealPlayer

(opširnije možete pronaći u Upute o korištenju RealAudio i RealVideo priloga)

KRUNICA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Radiopostaja »Mir« Međugorje u prvom je redu ustanovljena zbog prenošenja molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Krunicu emitiramo uživo svaki dan u 17,00 (18,00) Kratkom stankom praćenom prikladnom glazbom u 17,40 (18,40) obilježavamo trenutak ukazanja Kraljice mira vidiocima. Dosadašnja iskustva pokazuju da se u to vrijeme, zahvaljujući zemaljskim odašiljačima i Internetu, u svojim obiteljima okupljaju međugorski hodočasnici diljem svijeta i mole zajedno s hodočasnicima u crkvi sv. Jakova. Pruža nam to veliko zadovoljstvo i pomaže ustrajati u svim naporima i kušnjama vezanima uz rad na našoj radiopostaji.

SV. MISA IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Različiti svećenici, uglavnom iz Svetišta ili iz okolice, slave svakodnevno svečanu sv. misu u 18,00 (19,00). Ako je prisutan neki biskup ili čak kardinal, obično se dogodi da propovijeda ili da barem blagoslovi puk na kraju mise kazavši nekoliko riječi. Slično učine i redovnički provincijali i razni drugi crkveni velikodostojnici. Poslije mise slijedi blagoslov nabožnih predmeta, molitva za bolesnike i treći dio krunice. Ovaj molitveni sat nažalost trenutno ne prenosimo zbog nedostatka slobodnog vremena u programu. Čim proširimo program iz našega studija namjeravamo u njega uključiti i ovaj treći svakodnevni večernji molitveni sat iz naše crkve.

KLANJANJE IZ CRKVE SV. JAKOVA U MEĐUGORJU

Klanjanje uživo prenosimo svakog četvrtka. Ono slijedi neposredno nakon sv. mise oko 19,00 (20,00). Za razliku od krunice i sv. mise, gdje je to teško postići, ovo je molitveni program koji se odvija na različitim jezicima, ovisno o dostupnim prevoditeljima u tome trenutku. Voditelj klanjanja je u većini slučajeva jedan od svećenika iz Svetišta. Klanjanje je, inače, u Svetištu još svake srijede u 21,00 (22,00) i svake subote u 21,00 (22,00). Za vrijeme devetnica ili u neko drugo posebno vrijeme klanjanje je obično svaki dan. O svemu je, po dolasku u Svetište, najbolje pročitati na oglasnoj ploči Ureda informacija.