Župni ured sv. Jakova

datum: 26.10.2006.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U zadnjih se nekoliko dana župa Međugorje, jedna od najpoznatijih župa u cijelome svijetu, našla na stranicama listova te u središnjim vijestima radijskih i televizijskih postaja. Takvo medijsko zanimanje za ovo mjesto izazvale su informacije kako su sakralna mjesta na području župe postala mogućom metom terorističkih napada.

            Dok odgovorne državne službe rade na provjerama takvih informacija, otkrivanju njihovih izvora i ciljeva, pastoralno osoblje koje djeluje u ovoj župi, sukladno svome poslanju, moleći svakodnevno za mir u domovini i svijetu, obavješćuje naše župljane, prijatelje i vjernike koji danomice skupno ili pojedinačno pristižu u ovo mjesto da se sve pastoralne i molitvene aktivnosti odvijaju po ustaljenom programu.

            Iz ovoga svjetski poznatoga mjesta molitve, koje već punih dvadeset pet godina udomljuje i prihvaća ljude svih vjera, nacija i rasa širi se poruka mira, opraštanja, ljubavi, obraćenja i jednakosti među svim ljudima.

            Stoga živimo u vjeri i nadi da će ova župa pod okriljem Kraljice Mira i dalje ostati mjestom molitve i oazom mira za sve ljude dobre volje.

 

Međugorje, 26. listopada 2006.

Dr. fra Ivan Sesar, ofm,

Župnik