Ženski nogometni klub Široki Brijeg na hodočašću u Međugorje

datum: 16.09.2017.

Igračice Ženskog nogometnog kluba Široki Brijeg hodočastile su u Međugorje pješice u subotu, 16. rujna. Treću godinu zaredom, na početku sezone, igračice trenera Ivana Kvesića hodočaste u ovo marijansko svetište kako bi se zahvalili Majci Božjoj za dosadašnje uspjehe i izmolili njezinu zaštitu u naporima i utakmicama koje slijede u novoj sezoni.

„Hodočašće u Međugorje je jedna naša mala zahvala nebeskoj zaštitnici, pod čiju se zaštitu utječemo u našemu radu. Vjerujem kako će ovo hodočašće postati naša tradicija i prvi korak na početku svake nove sezone. Osim molitve i duhovne okrjepe, hodočašće nam koristi da se svi još više zbližimo“, kratko je izjavio trener Ivan Kvesić na početku hodočašća.

Na hodočašće je krenulo 18 igračica svih uzrasta. Jedna od najmlađih među njima je 11-godišnja Ana Lončar, kojoj je ovo prvo hodočašće u Međugorje.

„Nekoliko puta sam išla s roditeljima u Međugorje, ali ovo mi je prvi put da idem pješice. Sretna sam i uzbuđena zbog toga. Starije igračice paze na nas mlađe i na tome smo im zahvalne“, istaknula je mala Ana Lončar. Po dolasku u Međugorje sudjelovali su u večernjem molitvenom programu.

 

                                                                                                      ŽNK Široki Brijeg