Ženksa klapa „Mir“ iz Međugorja osvojila prvu nagradu

datum: 04.07.2018.

Ženska klapa „Mir“ iz Međugorja, osvojila je prvu nagradu publike povelja „Kasada“ na 17. Međunarodnom festivalu klapa Perast održanom proteklog vikenda u Perastu u Crnoj Gori.

U natjecateljskom djelu u kategoriji ženske klape 17. Međunarodnog festivala klapa Perast dijelile su se četiri nagrade. Prva nagrada žirija, te prva nagrada publike, druga i treća nagrada žirija. Članice klape „Mir“ ističu da im je izuzetna čast bila nastupiti među 10 renomiranih klapa koje djeluju 10 i više godina, te veliko čudo osvojiti prvu nagradu na tako priznatom međunarodnom festivalu u Perastu.

„Otišle smo u Perast prvi put i nismo imale velika očekivanja. Bio nam je cilj stati „rame uz rame“ ostalim klapama i pokazati da Međugorje ima klapsku kulturu i mladež koja prepoznaje kvalitetnu glazbu. Trajemo tek dvije godine, a naš uporan rad Perast je prepoznao. Osim klape „Mir“ vodila sam i mušku klapu „Concordia“ iz Međugorja koja je kao najmlađi učesnik u muškoj kategoriji među izuzetno jakom konkurencijom imala uspješan nastup. Ova nagrada nas je mnogo motivirala i ohrabrila za nastavak rada. Skromno i ponizno u subotu 7.7. klapa „Mir“ se natječe u polufinalu priznatog Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Hvala dragom Bogu i našoj Gospi, za nas je ovo veliko čudo!“ kazala je prof. Monija Jarak Mikulić , voditeljica klape.

Na inicijativu župnika fra Marinka Šakote klapa „Mir“ je nastala u Međugorju, u rujnu.2016. godine. Klapu čini deset članica. (slike)