Završen 21. seminar za svećenike u Međugorju

datum: 09.07.2016.

Dvadeset i prvi međunarodni seminar za svećenike u Međugorju na kojemu se okupilo 304 sudionika iz 24 zemlje završio je u subotu, 9. srpnja svetom misom koju je predslavio  međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je uz fra Damira Pavića, župnika u Brestovskom, bio voditelj ovoga seminara.

Seminar je započeo u ponedjeljak 4. srpnja 2016.,večernjim molitveno-liturgijskim programom na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, a misno slavlje otvorenja predslavio je fra Marinko u koncelebraciji sa 185 svećenika.

Tema ovogodišnjega seminara  bila je „Budite milosrdni kao što je Otac vaš milosrdan“.(Lk 6, 36).-„U Gospinoj školi“. Osim predavanja, sudionici seminara sudjelovali su na redovitome molitveno-liturgijskome programu župe Međugorje. U ranim jutarnjim satima u četvrtak su zajednički molili krunicu na Podbrdu, a u petak Križni put na Križevcu. Zadnji dan  seminara pohodili su i molili na grobu  fra Slavka Barbarića koji je 1996. i utemeljio seminar za svećenike.

Koliko je plodonosan za njih bio ovaj susret dovoljno govori veliki odaziv svećenika i njihova snažna svjedočanstva na završetku 21. duhovnih vježbi. I ove godine župljani Međugorja osigurali su sudionicima seminara za svećenike besplatan smještaj.