Započela 6. Međunarodna duhovna obnova za život

datum: 10.05.2018.

6. Međunarodna duhovna obnova za život započela je 9.svibnja 2018.  registracijom sudionika oko 14,00 sati .Duhovna obnova koja je namijenjena je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, kao molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice trajat će do 12.svibnja 2018.

Na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi okupilo se oko 160 sudionika iz 14 zemalja (Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Litve, Ukrajine, Nizozemske, Mađarske, Irske i Češke.) Najveći broj sudionika je, kao i na drugim međunarodnim seminarima, iz istočnih zemalja poput Ukrajine, Litve i Slovačke.

Tema ovogodišnjeg susreta je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''. Predavač na duhovnoj obnovi je   fra Damir Pavić, ofm, član franjevačke provincije Bosne Srebrene. Fra Damir je od prije intimno povezan s Gospinim svetištem u Međugorju jer je ono odigralo ključnu ulogu u njegovoj želji za svećeništvom kao i na teškom putu do njega. U Međugorje često dolazi kao hodočasnik, ali i sudjeluje u duhovnim programima župe. Voditelj je duhovnih vježbi za svećenike te duhovnih obnova po župama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. (slike)