Vlč. Zlatko Sudac o Međugorju

datum: 16.05.2005.

U najnovijem broju Glasa mira, te u najčitanijem hrvatskom dnevniku Večernji list poznati svećenik Crkve u Hrvata Zlatko Sudac progovorio je i o Međugorju. Upitan što misli o Gospinim ukazanjima u Međugorju Sudac je rekao:

«Međugorje je ispovjedaonica svijeta. Kroz njega su prošli milijuni ljudi, tamo se obraćaju Bogu, doživljavaju Boga, čine životne ispovijedi, idu na sakramente... To su plodovi, a Isus jasno kaže: "Po plodovima ćete prepoznati!" Duboko sam uvjeren da je Međugorje sveto mjesto. Gospa je strpljiva i svojim nas porukama podučava. Jednom je rekla: "Ako vi nećete doći k meni, doći ću ja k vama". Svi smo mi Crkva Božja i hvala Bogu što nas u Međugorju okuplja.»

Što misli o Gospinim ukazanjima uopće, kazao je:

«To je samo još jedna potvrda koliko je Mariji stalo do čovječanstva i spasenja svijeta. Isus je prvi put došao po Mariji. Mi očekujemo njegov drugi dolazak. Duboko sam uvjeren da je Marija ta po kojoj će Isus doći.»

Na upit misli li da će Crkva priznati Međugorje kao što je priznala Fatimu i Lourdes dao je slijedeći odgovor:

«Da bi Crkva priznala Međugorje trebat će vremena. Crkva uvijek mudro postupa i ispituje bilo vremena, no to ne znači da je Međugorje mjesto koje nije sveto. Svaka je crkva sveto mjesto, a kamoli ne Međugorje gdje hodočaste ljudi iz cijelog svijeta.»