Ususret 27. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju

datum: 27.07.2016.

Približava se 1. kolovoza, dan kada počinje 27. međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju koji je pokrenuo fra Slavko Barbarić. U programu radiopostaje „Mir“ Međugorje govorilo se o povijesti ovog susreta, ali i o fra Slavkovom odnosu prema mladima. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik koji godinama vodi Festival mladih u Međugorju kazao je:

„Fra Slavko je tu ideju čuo od drugih, nije izvorno njegova. Ali ju je on prihvatio i realizirao. Fra Slavko je slušao mlade, imao uho za potrebe mladog čovjeka. Sve je počelo 1990., s nekoliko stotina mladih koji su tu došli. Mladi su htjeli duhovnu obnovu ljeti, u molitvi, pjesmi, i on je to ostvario. Počeci su bili maleni koraci, ali ti maleni koraci  dovedu do  velikih rezultata“, kazao je međugorski župnik.

Iz godine u godinu deseci tisuća mladih iz cijeloga svijeta okupljaju se u Međugorju. Dolaze sa svih strana svijeta. Iako različiti, oni su jedno, na suncu su danima, ništa im to ne smeta, jer znaju zašto su došli i što im je cilj:

„Kada mladi čovjek doživi ljubav, mir, ništa mu više ne smeta, ništa mu nije problem. On se tu dobro osjeća. Osjeti da je kod kuće, da je s Majkom, da je ljubljen i prihvaćen. To je iskustvo s Mladifesta. Gdje god sam bio, uvijek sam dolazio na Mladifest, i kada ga je vodio fra Slavko. To su moje duhovne vježbe. Osjetio sam da je to nešto što meni pomaže da se osvježim“, kazuje fra Marinko.