Uočnica 37. obljetnici Gospinih ukazanja u Međugorju

datum: 24.06.2018.

Na uočnicu Gospinih ukazanja, tj. u nedjelju 24. lipnja, osim hodočasnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Međugorje su hodočastile i skupine vjernika iz Italije, SAD-a, Njemačke, Poljske, Slovačke, Ukrajine, Austrije, Kanade, Švicarske, Češke, Slovenije, Albanije, Francuske, Belgije, Nizozemske, Moldavije, Rusije, Španjolske,  Libanona, Urugvaja, Argentine, Brazila, Portugala, Rumunsjke, Litve, Guatamale, Bolivije, Kine, Koreje, Mađarske, Kolumbije, Latviju, Hong Kong, Bjelorusije i Reuniona. Sv. mise na hrvatskom jeziku slavljene su u 7, 8, 11, 13 i 19 sati. Mise su slavljene i na jezicima pojedinih hodočasničkih skupina, te je ukupno slavljeno 16 svetih misa. Večernju svetu misu na uočnicu Gospinih ukazanja na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Marinko Šakota, uz koncelebraciju 143svećenika. Svečanosti misnoga slavlja svoj je doprinos dao i veliki zbor „Kraljice mira“ pod ravnanjem s. Irene Azinović.

U ponedjeljak 25. lipnja 2017. je trideset i sedma obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju. Svete mise na hrvatskom jeziku su u župnoj crkvi u 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. Nakon misnog slavlja počinje redovito mjesečno cjelonoćno euharistijsko klanjanje. Presveti Oltarski Sakrament će biti izložen u crkvi do 7 sati ujutro.

NAPOMENA: Molimo sve vozače, koji prometuju cestama Hercegovine, na pojačan oprez u vožnji zbog hodočasnika pješaka. Učinimo sve kako bi dolazak i boravak u Međugorju ovih dana uistinu bio u duhovnom i molitvenom ozračju. (slike)