U Međugorju proslavljena svetkovina Velike Gospe

datum: 16.08.2016.

Svetkovina Velike Gospe ili Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u  Međugorju je svečano proslavljena, uz posebno velik broj domaćih i inozemnih hodočasnika. Hodočasnici, među kojima je najviše bilo mladih, cijele su noći i jutra pješice pristizali u Međugorje, ispovijedali se i sudjelovali na sv. misama.

Prva sv. misa na hrvatskom jeziku slavljena je u 6 sati, potom u 7,8,9,11 te večernja sveta misa u 19 sati koju je na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova predslavio fra Ivan Macut, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja Split, u koncelebraciji 87 svećenika. Hodočasnici su se tijekom cijeloga dana, osim sudjelovanja na molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj crkvi, uspinjali u molitvi na brdo Gospina ukazanja i Križevac. Svećenici su tijekom cijeloga dana bili na raspolaganju za sv. Ispovijed.

Na Veliku Gospu u Međugorju su, prema podacima ureda informacija,  boravili  hodočasnici iz Italije, Njemačke, Austrije, Poljske, Engleske, SAD-a, Španjolske, Koreje, Ukrajine, Irske, Kanade, Slovačke, Libanona Češke, Francuske, Mađarske te naravno  iz BiH i Hrvatske. Tijekom dana, osim svetih misa na hrvatskome jeziku, slavljene su mise i na jezicima inozemnih hodočasnika, ukupno je slavljeno 15 sv. misa. (slike)