U Međugorju održan Susret župnih zborova iz Hercegovine

datum: 23.11.2016.

Na spomendan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe i glazbenika u utorak, 22. studenoga, u Međugorju je održan Susret župnih zborova iz hercegovačkih župa. Nastupilo je dvanaest zborova iz Mostara, Čitluka, Čerina, Širokog Brijega, Gradnića, Humca, Ljubuškoga, Posušja, Gorice, Drinovaca, župe Gradina i Međugorja.

Svi zborovi, odnosno sudionici ovoga koncerta, naprije su pjesmom sudjelovali na svetoj misi u crkvi svetog Jakova, koju je predslavio fra Ivan Ivanda u suslavlju s 18 svećenika. Susret se potom nastavio u dvorani sv. Ivana Pavla II., gdje su se zborovi predstavili izabranom skladbom. U ime župe domaćina sve je sudionike i nazočne pozdravio fra Slavko Soldo, župni vikar u Međugorju.

S. Irena Azinović, voditeljica župnog zbora „Kraljica mira” u Međugorju, za program je Radiopostaje „Mir” Međugorje kazala sljedeće:  „Ovi susreti se ponajprije održavaju zbog zajedništva koje nam je svima potrebno, tu se izmjenjuju iskustva. To je motivacija za rad ne samo za pjevače, nego i za voditelje. Tijekom godine se intenzivnije pripremamo kako bismo jedni drugima pokazali i kvalitetu svoga rada. Svaki rad iziskuje puno rada i napora, nije uvijek lako dobiti kvalitetne, ustrajne, dobre pjevače. Trudimo se i radimo koliko možemo sa svojim obvezama. Mi smo specifična župa u odnosu na druga mjesta i ljudima je malo teže izdvojiti vrijeme za dolaske na probe pjevanja. U međugorskom je zboru trenutačno 38 članova. Zadovoljna sam kvalitetom, radom i trudom pjevača”, ističe s. Irena. (slike)