U Međugorju održan koncert „Majko mira, moli za nas!“

datum: 13.07.2016.

 U utorak 12. srpnja u 20:30 sati, nakon večernje svete mise, u prepunoj dvorani sv. Ivana Pavla II. u Međugorju, održan je  koncert zahvale Kraljici mira „Majko mira moli za nas“, albanske sopranistice Inve Mule, uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Tijekom večeri nastupila je kao gošća i mezzosopranistica  Monija Jarak, koja je zahvalila na ukazanoj časti biti uz bok jednoj od najvećih sopranistica današnjice.

Na početku je međugorski župnik fra Marnko Šakota pozdravio  i nazočnima izrazio ugodno uživanje u programu.

Bilo je to sedamdeset minuta istinskog glazbenog uživanja. Orkestrom, u kojem sudjeluje šezdeset pet glazbenika, dirigirao je Miran Vaupotić. Zagrebačka filharmonija ima 145-godišnju tradiciju vrhunske glazbe u Zagrebu i Hrvatskoj, no diva večer  svakako je bila albanska sopranistica Inva Mula, široj javnosti poznatija po ulozi Dive Plave Lagune iz filma Peti element.  Surađivala je s uglednim svjetskim umjetnicima i snimila brojne nosače zvuka. Ljubav prema sakralnoj glazbi, koju često izvodi, pokazala je i 2015., kada se pridružila stvaranju jedinstvenog projekta -  Himne albanskoj svetici, Majci Terezi.

Nadamo se kako će se u dvorani sv.Ivana Pavla II. (žutoj dvorani) nastaviti s hvalevrijednim kulturnim glazbenim ali i drugim sadržajima, jer će zainteresiranih posjetitelja sigurno biti. (slike)