U Međugorje stigle pješice iz Karlovca

datum: 29.09.2017.

63-godišnja Vera Lakatoš iz Osijeka i 64-godišnja Gordana Smitka iz Zagreba nakon 11 dana pješačenja stigle su u Međugorje iz Karlovca u četvrtak, 28. rujna.

Gđa Lakatoš je gostovala u programu Radiopostaje „Mir“  Međugorje. O hodočašću je rekla: „U tih 11 dana nam se dogodilo mnogo prekrasnih stvari, srele smo puno prekrasnih ljudi. Kad je bilo najteže, kad više nismo znale možemo li još jedan korak napraviti nismo se pokajale, nego smo bile sretne što idemo. Razlog zbog kojeg sam došla jest taj da zahvalim Bogu za sve što mi je dao, jer mi je previše zaista dao. Nisam to uvijek razumjela. Išla sam s Gordanom, s kojom sam se prvi put srela u Karlovcu. Ona je jednom napisala na facebooku, da traži dobrovoljce koji bi s njom išli u Međugorje. Bila sam oduševljenja time. Međutim kad se to počelo približavati mene je počela hvatati panika. Donijela sam odluku da idem, a ostalo prepuštam Bogu. Ni u jednoj sekundi se nisam pokajala, a bilo je i žuljeva i boli. U svakom mjestu smo našle po jednu osobu koja nas je primila“.

Gđa Lakatoš nije skrivala suze radosnice kada su napokon stigle u Međugorje. „Počela sam plakati od sreće, Gordana je šutjela. Ne znam šta je ona osjećala. Ona je bila inicijatorica, puno je dobrih djela napravila. Dolazila sam više puta u Međugorje. Ovdje je narod pobožan“, kazuje gđa  Lakatoš čiji je otac otišao iz Hercegovine u Slavoniju. Na kraju razgovora je dodala:

„Draga mi je Hercegovina, bliska mi je, podsjeća me na mog tatu. Vidim okoliš, sjetim se tate i njegovih priča o djetinjstvu iako je on rano otišao, imao je 12 godina. Bio je jako vezan za Hercegovinu“. (Radiopostaja „Mir“  Međugorje/medjugorje.hr)