Svjedočanstvo obraćenja

datum: 30.08.2016.

Sue Smith dolazi iz Engleske. Ove godine je drugi put hodočastila u Međugorje. Prvi put je čula za Međugorje od sina svoje prijateljice Liama koji ovdje dolazi godinama. Gospođa Smith je u programu Radiopostaje „Mir“ Međugorje svjedočila o promjeni života, a svjedočanstvo obraćenja i prelaska na Katoličku vjeru donosimo u cijelosti:

„Moj najstariji sin je 2007. došao u Međugorje zahvaljujući Liamu koji ga je na neki način prevario. Nije mu rekao da je vezano za Katoličku vjeru jer smo bili članovi Evangeličke crkve. On je bio kršten kao protestant u Evangeličkoj crkvi, nije mu ništa spomenuo o molitvi, o svemu što se ovdje događa. Jedne večeri njih su dvojica bili kod Gospinog kipa. Tada je moj sin bio jako ljut, nije htio biti u  Međugorju. Liam je molio i onda je u jednom trenutku moga sina ispunila sila Duha Svetoga. Počeo je plakati. I molio je Isusa da mu dadne milost da može isplakati sve suze koje su isplakane nad njim svih proteklih godina. U takvom stanju je otišao na Križevac i na vrhu Križevca, pod križem je doživio iskustvo potpunog obraćenja.

 I odlučio je postati katolik. Moj sin me nazvao idućeg dana, rekao je da se vraća kući i donosi Božju ljubav. Mislila sam da se želi konačno vratiti našoj, Evangeličkoj crkvi. On je tada izjavio da želi postati katolik, i da je jedina prava crkva Katolička crkva u cijelom svijetu. Ja sam bila šokirana i razočarana, mislila sam da je to prolazna etapa, i da će se vratiti našoj vjeri. Obitelj je s druge strane bila zahvalna jer se on više nije drogirao. Kada se obratio prestalo je njegovo drogiranje. Nažalost, zbog grupe ljudi kojima je bio okružen ponovno se vratio drogi, i tada je nastalo jako teško razdoblje, kada je on konačno odlučio poći sa mnom u mjesto, gdje je bila zajednica Cenacolo“ - govori gospođa Smith te dodaje da joj je bilo jako teško ostaviti sina u toj zajednici:

„Znala sam da se nećemo vidjeti godinama, ako uspije ostati. Otišla sam u kapelicu, i prvi put sam se počela istinski moliti Gospi. To je bilo potpuno predanje, a kada sam osjetila duboki mir u srcu, otkrila sam Gospinu prisutnost. Kada je moj sin ostao u zajednici Cenacolo željela sam saznati više o vjeri svoga sina. Iz znatiželje sam pošla na svetu misu. Meni je to bilo dosadno, mislila sam kako mogu ponavljati, nisam ništa shvaćala. Kod nas je puno veselije. Imala sam jaku vjeru kao evangelik. Ali usprkos tome počele su se događati promjene u meni, počela sam shvaćati da je sv. misa život, da je istinska, da je svaka riječ iz Biblije. Ja sam intezivno u tom razdoblju čitala knjige o Međugorju, htjela sam doći u mjesto gdje se moj sin obratio. I onda sam shvatila da oklijevam 6 godina, hoću li postati katolik ili ne. I 2014. službeno sam stupila u Katoličku crkvu. Prošle godine u lipnju prijatelj Liam, sin moje prijateljice pozvao me i rekao da trebam poći s njima na susret mladih. Imala sam tada velike sumnje, je li  bila ispravna odluka što sam postala katolkinja. Došla sam i imala sam jako puno pitanja o vjeri. Ali me preplavio osjećaj mira i ono što sam osjetila bilo je emotivno duhovno iskustvo. Znala sam da mi je Gospa odgovorila na sve. Prvog dana naš vodič Branka govorila je o Međugorju, stalno je govorila da nas Gospa poziva da otvorimo srce. Vjerovala sam da Bog kroz nju meni progovara. Rekla sam da ću slušati sve na Festivalu.

I sve što sam slušala, sva svjedočanstva, kateheze uvjeravale su me u istinu o Katoličkoj vjeri. Bila sam sigurna da sam došla na pravo mjesto i da je to mjesto gdje će se moje srce potpuno promijeniti i izliječiti. Međugorje je za mene bilo raj na zemlji. Otišla sam iz Međugorja kao duboko afirmirana katolkinja“.