Svetom misom završeno 6. međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom

datum: 19.06.2017.

Svetom misom, koju je u nedjelju 18. lipnja na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u  Međugorju u 11 sati predslavio fra Goran Azinović, završilo je  6. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka održavalo pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste” - U Gospinoj školi. Ove je godine hodočašće okupilo najveći broj sudionika – njih oko 2200. Uoči početka misnoga slavlja, nekoliko je sudionika s okupljenima podijelilo i svoja iskustva i svjedočanstva. Cijelo je slavlje bilo uistinu dirljivo i prilagođeno osobama s posebnim potrebama.

U propovijedi je fra Goran, između ostalog, kazao i sljedeće: „Ja sam jučer imao priliku ići s jednom grupom prijatelja na Podbrdo i dok sam išao, naježio sam se, jer imao sam osjećaj da se nalazim ne na Podbrdu nego u raju. Bilo je more bolesnih, more potrebitih i onda čovjek shvati da je to stvarnost života. Fra Ante je sinoć rekao mi volimo uljepšavati život, a život se nikada ne smije uljepšavati, jer je sam od sebe lijep. A najljepši je život onaj koji na sebi ima bol. Tko god od nas pati, to je samo znak da te je Bog poljubio. Bog u ovaj svijet više neće doći po djetetu ili utjelovljenju. Bog se davno utjelovio za nas. Bog je za današnje vrijeme uzeo drugi način da dođe među nas ljude, tako što nam dadne da bude s nama u našoj patnji. Bog ne daje patnju, ali je prisutan s nama u našoj patnji. I najljepši događaj koji se jučer dogodio na Podbrdu jest ovaj - na podnožju su djeca u kolicima i žele doći do kipa, a 30-ak momaka iz Cenacola sa željeznim spravama besplatno nose djecu do vrha da dotaknu kip i da se vrate. To je prelijep primjer. Ja sam jučer rekao da je taj čovjek, ako je samo to jedno dijete iznio, zaslužio nebo. Naša se dobrota možda ne može usporediti s tim činom ljubavi jednom godišnje. Mi nećemo nekada sami sebe ponijeti na Podbrdo. Nama je nekada teško otići i pomoliti se Gospi. A ovdje mladi svojim rukama nose čovjeka na kolicima. To je najljepša poruka Međugorja - da ono što je slabo i nemoćno preko ljubavi dođe do Gospe, a preko Gospe do Isusa Krista. I zato se u Međugorju najviše događa čin ljubavi i čin žrtve.”

Na koncu misnoga slavlja, okupljenom mnoštvu vjernika se obratio i međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je istaknuo kako je ovaj događaj uistinu važan jer je blagoslov za sve. Župnik je zahvalio župljanima što otvaraju svoja srca i besplatno primaju hodočasnike, te svima koji su sudjelovali u organizaciji - Udruzi „Susret”, zajednici „Vjera i svjetlo” iz Slavonije, sestri Rastislavi Ralbovsky, Pauli Tomić i drugima. Sudionik hodočašća Mislav Matković iz Osijeka je na kraju za župu Međugorje darovao i prigodan dar, koji je nastajao 3 godine. Jasminka Vasilj, predsjednica udruge „Susret“,još je jednom od srca zahvalila međugorskim žuljanima. Predavač na ovome hodočašću bio je fra Ante Vučković, koji je predslavio i večernja misna slavlja tijekom hodočašća. (slike)