Svetom misom započeo 29. međunarodni molitveni susret mladih

datum: 02.08.2018.

Međugorje je ovih dana u znaku mladih. U tijeku je, naime, 29. međunarodni molitveni susret mladih (Mladifest) koji se odvija pod geslom „Živjeti od Božje riječi“, Službeni početak susreta bio je u srijedu 1. kolovoza na vanjskom oltaru.

Svećenici su ušli u svečanoj procesiji uz pjesmu Hosana u izvedbi međunarodnog zbora i orkestra. U procesiji su bili apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, apostolski vizitator za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko i generalni definitor franjevačkog reda u Rimu fra Ivan Sesar.

Dobrodošlicu mladima zaželio je međugorski župnik fra Marinko Šakota. Uslijedilo je predstavljanje mladih po državama. Mladi iz 72 zemlje svijeta su noseći zastave i ploče na kojima su bila ispisana imena država iz kojih dolaze, prošli ispred oltara i u tišini se naklonili oltaru.

Svečanu svetu misu je predslavio i propovijedao mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, uz koncelebraciju 472 svećenika. Nakon svete mise uslijedila je pobožnost Klanjanja pred Presvetim i blagoslov.

Sinoć je program otvorenja je preko live streaminga pratilo  975 700 gledatelja. Mladifest se simultano prevodi na 17 jezika. Program Festivala će i u idućim danima izravno prenositi Radiopostaja „Mir“ Međugorje. (slike)