SVETA STOLICA OSNOVALA MEĐUNARODNO POVJERENSTVO ZA MEĐUGORJE

datum: 18.03.2010.

Sveta Stolica je pri Kongregaciji za nauk vjere osnovala Međunarodno povjerenstvo koje će ispitivati fenomen Međugorja, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice u srijedu 17. ožujka. Povjerenstvom predsjeda kardinal Camillo Ruini, a u povjerenstvu su još kardinali, biskupi, stručnjaci i vještaci.
Na konferenciji za novinstvo u Vatikanu, Predstojnik Tiskovnog ureda Svete Stolice, o. Federico Lombardi, DI, pojašnjava kako će spomenuto Povjerenstvo raditi s diskrecijom, a svoje rezultate, nakon dugotrajnijega rada, dostavljati Kongregaciji za nauk vjere. Istu je vijest priopćio biskupima Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine Apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini , nadbiskup Alessandro D'Errico, po zaduženju državnog tajnika Svete Stolice kardinala Tarcisija Bertonea.
Nuncij D'Errico je vijest prenio i vjernicima na kraju Euharistijskog slavlja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve. Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, dr. fra Ivan Sesar, u izjavi koju je prenio Večernji list, između ostaloga, kaže: „Za nas to nije iznenađenje. Toj se vijesti radujemo i spremni smo za svaku suradnju. U Međugorju se ništa ne događa tajno, sve je dostupno javnosti. Svatko dobronamjeran i tko je zainteresiran za fenomen Međugorja može se osobno uvjeriti što se događa. Kad je posrijedi Hercegovačka franjevačka provincija, odnosno župa koja je povjerena ovoj provinciji, mi smo apsolutno otvoreni za svaku vrstu suradnje, spremni smo pomoći u njihovu radu i dati im informacije koje budu tražili od nas.“