Sve spremno za početak 27. međunarodnog molitvenog susreta mladih

datum: 01.08.2016.

U ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice, predstavljanjem mladih po državama i  večernjom svetom misom u 19 sati na vanjskom oltaru međugorske župne crkve, koju će predslaviti dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, počinje 27. međunarodni molitveni susret mladih koji će se pod geslom „Budite milosrdni“ održavati do 6. kolovoza.

Očekuje se veliki broj mladih iz cijeloga svijeta, a pripreme za Festival privode se kraju. Spreman je i veliki međunarodni zbor i orkestar koji će i ove godine animirati program. Tu su i volonteri iz međugorske Frame, prevoditelji, tehnika, radiopostaja „Mir Međugorje“ koja će sve prenositi.

Od utorka do subote program za mlade prijepodne  započinje ujutro u 9 sati jutarnjom molitvom i katehezom, a poslijepodne u 16 sati. Tijekom održavanja Mladifesta prije podne neće biti sv. misa za hodočasnike, već će svi hodočasnici dolaziti na večernju sv. misu, zajedno s mladima. Među ostalim, ističemo da  će se u utorak 2. kolovoza u 6 sati moliti krunica na Podbrdu, a u subotu 6. kolovoza Mladifest završava svetom misom na Križevcu u 5 sati ujutro.

 I ove godine mladi će se moći susresti s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta, s katehezama i propovijedima don Damira Stojića, p. Ike Mandurića, p. Ćirila Ćuša iz Slovenije i fra Antonija Šakote. Početak Mladifesta obično je bio 31. Srpnja, a ove godine Mladifest počinje 1. kolovoza zbog održanog susreta mladih u Poljskoj koji je trajao do 31. srpnja. Pomicanjem termina otvaranja Mladifesta htjelo se omogućiti svima onima koji će ići u Poljsku da se mogu vratiti do početka Mladifesta.