Susret zajednice Vjera i Svjetlo

datum: 10.10.2018.

Susret članova zajednice Vjera i Svjetlo održat će se u subotu, 13. Listopada 2018.,u Majčinu selu u 16 sati. To je susret za obitelji i prijatelje djece s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Inače ova zajednica u Međugorju djeluje od 2016 godine.

 

Inače, međunarodni pokret Vjera i Svjetlo nastao je na poticaj Jean Vaniera i Marie-Helene Mathieu, na hodočašću u Lurd 1971. godine To je duhovni međunarodni pokret zajednica koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama, njihove roditelje i prijatelje. Rođen je iz želje da pomogne osobama s intelektualnim teškoćama, njihovim roditeljima i obiteljima pronaći svoje mjesto u društvu i Crkvi. Vjera i svjetlo pruža osobama s intelektualnim teškoćama mogućnost prepoznavanja i korištenja svojih darova te otkrivanja radosti prijateljstva. Roditeljima, Vjera i svjetlo pruža potporu u kušnjama, omogućuje im jasnije primjećivati unutarnju ljepotu njihova djeteta.

To je prvenstveno evangelizacijski pokret koji organizira redovite, uglavnom mjesečne susrete za vrijeme kojih se kroz razgovor, slušanje, molitvu, druženje i slavlja stvara zajednica koja živi i naviješta evanđeoske vrednote te otkriva duhovnost malenosti.