Prvi susret mladih župe Međugorje

datum: 08.04.2016.

U nedjelju, 10. travnja 2016. u župnoj crkvi sv. Jakova svetom misom u 18 sati počinje Prvi susret mladih iz župe Međugorje (mogu sudjelovati i mladi iz drugih župa). Inicijativa za ovaj susret dolazi od mladih iz međugorske župe. „Želja im je da se mladi druže, susreću na sljedeći način: početak molitva (može to biti: euharistija, molitva krunice na Brdu ukazanja, križni put na Križevcu ili slično), zatim predavanje na neku temu koja je prikladna njihovu uzrastu ili da se prikaže neki koristan film i slično, razgovor (razmjena iskustava, prijedlozi za neku aktivnost poput pomaganja potrebnima, planinarenje, vožnja biciklima i slično). Na koncu, neka bude i zabavni program(koncert, nastupi bendova, Prijatelji iz Čitluka i slično). Susreti bi bili jednom mjesečno. Mladi ne žele ostati samo na mjesečnom susretu nego i da budu aktivni na raznim područjima (pomaganje Uredu za pomoć potrebitima, Advent u Međugorju i sl.).Inicijativa je odmah prihvaćena i pozdravljena!”, kazuje međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Program u nedjelju 10. travnja: u 18 sati je euharistija. U 19 sati Uskrsni koncert u dvorani Ivana Pavla II. Nakon koncerta razgovor (prijedlozi...) i druženje.

Idući susret je u mjesecu svibnju. U petak, 6. svibnja 2016. program počinje u 18 sati svetom misom (predvodi p. Ivan Ike Mandurić-vrlo poznat i priznat zbog svoga rada s mladima u Zagrebu). U 19 sati u dvorani Ivana Pavla II., p.  Ike darovat će mladima svoja dragocjena iskustva. Nakon toga - razgovor i dogovor (prijedlozi...)