Prva skupina iz Šangaja (Kina) u Međugorju

datum: 16.05.2006.

Ella Poon iz Hong Konga koja već šest godina živi i radi u Šangaju bila je u Međugorju u svibnju 2006. sa skupinom prijatelja koji također žive i rade u Šangaju.

Evo njezinog svjedočanstva:

Ella Poon: „Prvi puta sam bila u Međugorju u svibnju 2001. Provela sam ovdje dva tjedna, osjetila sam duboko unutarnje obraćenje i vratila sam se u Kinu, gdje sam bila na čelu jedne promidžbene agencije. Ovdje sam upoznala Gospu kao osobu punu ljubavi i nježnosti, i željela sam si uzeti više vremena da ju bolje upoznam.

Za vrijeme tog prvog boravka mnogo sam naučila o Isusu preko Marije. Osjetila sam duboku ljubav prema Gospi i željela sam se vratiti, ostati dulje i naučiti još više. Od tada dolazim jednom ili dvaput godišnje zbog osobne duhovne hrane. Kad god dođem u Međugorje, to je kao intenzivni trening! Kad god bude neko predavanje ili govor, idem i slušam. U Međugorju sam prošlog svibnja primila milost dubokog unutarnjeg i tjelesnog iscjeljenja. Bilo je to na brdu, za vrijeme ukazanja. Osjetila sam da mi se vraća snaga.

U Šangaju, za vrijeme ručka ili večere, kad sam susretala prijatelje iz Hong Konga ili Makao-a koji također rade u Šangaju, govorila sam im o svojem iskustvu u Međugorju, i o onome što sam čula od drugih. To ih se prilično dojmilo i rekli su mi: „Kad budeš išla slijedeći puta, možemo li ti se pridružiti?“ Nisu ništa znali o Međugorju, ali su imali hrabrosti doći ne znajući što bi trebali očekivati. Htjela sam doći s malom grupicom od desetak prijatelja. Kasnije su se drugi htjeli pridružiti i nisam ih mogla odbiti. Na kraju nas se skupilo 23 iz Šangaja, plus njihovi rođaci i prijatelji iz prekooceanskih zemalja, sve skupa 32. To nije organizirano hodočašće nego posljedica okolnosti!

Ovdje su počeli moliti krunicu i to im se doista sviđa. Nekoliko dana po dolasku, nakon što je čuo jedno svjedočanstvo, jedan adolescent koji živi u Kanadi rekao je svojim roditeljima da želi biti kršten.

Vjerujem da su sretni što su ovdje i da će s drugima podijeliti svoje dobro iskustvo.“