Proslavljena 28. obljetnica gospinih ukazanja

datum: 26.06.2009.

U Međugorju je 25. lipnja 2009. proslavljena dvadeset osma godišnjica Gospinih ukazanja. Brojni hodočasnici sa svih pet kontinenata, različitih boja i običaja, bili su ujedinjeni u molitvi i jeziku koji svi razumiju – jeziku ljubavi po Kraljici mira. Od srijede navečer slijevale su se kolone hodočasnika pješaka iz Hercegovine, Bosne, Republike Hrvatske i pojedinci iz drugih krajeva Europe.

Mnogi od njih odmah su se pridružili molitvenom bdijenju koje je trajalo čitavu noć. Ispovijed je započela u 5 sati ujutro, a svete Mise na hrvatskome jeziku slavljene su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11, 16 sati. Večernji molitveni program na Vanjskom oltaru iza Crkve započeo je molitvom Krunice u 18, a središnja svečana sv. Misa, koju je predvodio fra Svetozar Kraljević , u 19 sati.

Iako je gotovo čitavo vrijeme Krunice i Mise padala kiša, hodočasnici su sudjelovali u dostojanstvenom miru i sabranosti. Molitveni program simultano je prevođen na sve važnije svijetske jezike. Od 22 sata nastavljeno je redovito mjesečno cijelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro.