Program proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira U Međugorju

datum: 15.06.2022.

''U srijedu, 15. lipnja počinje Devetnica Kraljici Mira. Svaki dan u 16 sati kroz ovih devet dana molit će se krunica na Brdu ukazanja, a uz devetnicu na Brdu ukazanja, i ove godine međugorski župljani predmole krunicu prije večernje sv. Mise na vanjskom oltaru župne crkve sv. Jakova'', najavili su iz Župnog ureda Međugorje.

Gostujući u programu Radiopostaje Mir Međugorje, međugorski župnik fra Marinko Šakota najavio je program proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira.

"Na samu uočnicu imamo jutarnju Hodnju mira. U 6 sati ujutro polazi s Humca, moli se za mir. To je počelo prije točno 30 godina, dakle 1992. godine. Molimo za mir koji je tako potreban svijetu, Ukrajini i u srcima svih ljudi. Raspored svetih misa na uočnicu je 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i traje cijelu noć do 6 sati ujutro. Na samu godišnjicu svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i svečana sveta misa 41. obljetnice ukazanja je u 19 sati'', kazao je fra Marinko najavivši i kako će misno slavlje na uočnicu predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu, a na samu godišnjicu novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

''I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16 i 30, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira'', kazao je fra Marinko Šakota.