Program molitvenog susreta mladih u Međugorju, utorak, 2. kolovoza

datum: 03.08.2016.

Na  27. međunarodnom molitvenom susretu mladih u Međugorju u utorak, 2. kolovoza ujutro u 6 sati, mladi su pohodili Brdo ukazanja gdje su molili krunicu. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru molitvom fra Stanka Ćosića i katehezom don Damira Stojića, člana Salezijanske zajednice u Hrvatskoj, o Božjem milosrđu, o Milosrdnom Ocu. Prikazan je i kratki film sa svjedočanstvima mladih međugorskih hodočasnika o temi milosrđa, koji je će biti prikazivan sve dane Festivala.  Mladi su se i ovoga dana susreli s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta.

U jutarnjem dijelu programa svjedočili su fra Boris Barun, svećenik pariške franjevačke provincije i dr. Csókay András iz Mađarske, koji je posvjedočio o svom obraćenju, o teškim trenucima u životu nakon smrti sina.

Nakon stanke, u popodnevnom dijelu programa d 16 sati govorili su bračni par Annie i Thierry Mazetier iz Francuske te Massimo Di Bernardo, iz Italije, spiker na radiju i prof. talijanskog i latinskog jezika. On sklada i piše pjesme duhovnog sadržaja. Massimo je 6 godina član Međunarodnog zbora i orkestra, koji pjesmom animira susret mladih u Međugorju. Na kraju je pročitao i pjesmu „Jedna duša na suncu“, koju je napisao za Ivana Pavla II.

Bračni par Annie i Thierry Mazetier dolaze s juga Francuske i već su nekoliko puta bili u Međugorju. Thierry se krstio zahvaljujući iskustvu Međugorja. 2013. su na Mladifestu osjetili poziv, koji u početku nisu razumjeli. Nakon toga je Annie počela studirati na Institutu Ivana Pavla II. Njezin diplomski rad je bio o temi „Može li žena koja je bila ranjena u seksualnosti ponovno otkriti smisao sebedarja?“. Govorili su o svome obraćenju i o tome kako je brak divan Božji dar koji je moguć unatoč patnji. Oboje su u svome domu, u službi biskupije.

Središnji dio i ovoga dana u 19 sati bila je sv. misa koju je predslavio i propovijedao don Damir Stojić, član Salezijanske zajednice u Hrvatskoj u koncelebraciji  440 svećenika. Nakon svete mise uslijedila je molitva sa svijećama, a zatim molitva pred križem. I ovaj dan, na Gospu od Anđela, Porcijunkulu brojni svećenici bili su na raspolaganju za sakrament ispovijedi. (slike)