Program molitvenog susreta mladih u Međugorju u petak 3. kolovoza

datum: 04.08.2018.

Središnji je događaj na Međunarodnom molitvenom susretu mladih i ovoga dana, 3. kolovoza, bila sveta misa, koju je u 19 sati predslavio fra fra Marinko Šakota, međugorski župnik. U koncelebraciji je bilo 570 svećenika.

Nakon večernje svete mise, kao i prethodnih godina, na prostoru ispred vanjskog oltara održana je procesija s Gospinim kipom. Nakon što je Gospin kip donesen do oltara, počelo je euharistijsko klanjanje. Svih je ovih dana veliki broj svećenika bio na raspolaganju za sakrament ispovijedi.

U jutarnjem je dijelu programa, nakon uvodne molitve fra Marinka Šakote i kateheze fra Ante Vučkovića, o predbračnoj čistoći progovorili su supružnici Darko i Marija Juranić. Mladima su ispričali priču od samih početaka, kako su se upoznali, kako su započeli vezu, kako je to sve išlo, te na kraju kako su sve to okrunili Sakramentom svetoga braka. Nakon toga svoju životnu priču izlaska iz ralja ovisnosti podijelio je i Dario Vasilj iz Međugorja.

U popodnevnom je dijelu programa od 16 sati uslijedilo je svjedočanstvo volontera Marijinih obroka koji daju jedan dobar obrok nekoj od najsiromašnije djece u svijetu, svakoga školskog dana. Kazali su da su dobili ime po Mariji, Isusovoj majci, koja je svoje dijete odgojila u siromaštvu. (slike)