Program Mladifesta u Međugorju, subota 4. kolovoza

datum: 05.08.2018.

U subotu 4. kolovoza nastavljen je program 29. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju. U dopodnevnome dijelu od 9 sati molitvu je predmolio koordinator međugorski župnik fra Marinko Šakota, a katehezu je  ovoga jutra imao Apostolski vizitator za Međugorje mons. Henryk Hoser.

Mladi su imali priliku čuti i svjedočanstvo Toma Lascellesa, 21- godišnjeg mladića iz Engleske .On je govorio o tome kako invaliditet može biti dar. Svoj životni put od profesionalnog nogometaša do svećenika danas je posvjedočio fra Stefano Albanesi.

Popodnevni dio programa bio je posvećen zajednici Cenacolo. Svjedočanstvo o tome kako je zajednica promijenila njihove živote i ove su godine dali članovi Cenacola iz cijeloga svijeta. Bili su zaduženi i za glazbenu animaciju za vrijeme popodnevne kateheze.

Program se nastavio od 18 sati molitvom krunice, koju je predmolio fra Ivan Hrkać, a središnji događaj i ovoga dana bila je sv. misa koju je u 19 sati koju je predslavio fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. U koncelebraciji je bilo 537 svećenika. Večernji je program preko livestreaminga pratilo više od 999 500 gledatelja. Nakon večernje svete mise, kako je to i uobičajeno na Festivalu, članovi zajednice Cenacolo izveli su predstavu za mlade Credo na pozornici koju su sami napravili u blizini dvorane sv. Ivana Pavla II. (slike)