Program 29. Međunarodnog molitvenog susreta mladih, četvrtak 2. kolovoza

datum: 03.08.2018.

U četvrtak 2. kolovoza mladi su uz Brdo ukazanja već od 6 sati ujutro molili radosna otajstva krunice. Program Festivala nastavljen je od 9 sati na vanjskom oltaru jutarnjom molitvom koordinatora fra Marinka Šakote, te katehezom  fra Ante Vučkovića. Mladi su se i ovoga dana susreli s poticajnim svjedočanstvima osoba iz cijelog svijeta. U jutarnjem dijelu programa svjedočili su svećenik Gottfried Prenner građevinski inženjer i teolog iz Austrije. Drugo svjedočanstvo bilo je ono Rose Pich koja ima  18-ero djece i Oriol i Caty Vives s 8-ero djece. Inače njih dvije dolaze iz obitelji u kojoj je bilo 16-ero djece, od toga ih je 10-ero posvećenog života. Rosa Pich ima najbrojniju obitelj u Europi s djecom školskog uzrasta.

Nakon stanke, u popodnevnom dijelu programa od 16 sati mladima je o svom obraćenu i vjeri progovorila proslavljena sportašica Blanka Vlašić. Središnji je dio i ovoga dana bilo večernje misno slavlje koje je predslavio fra Ante Vučković, u suslavlju s 548 svećenika. Nakon svete mise uslijedila je molitva pred križem i Služba svjetla. I ovaj su dan, kada se slavio blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkula, brojni svećenici bili na raspolaganju za sakrament pomirenja. Ove godine na Mladifest su stigli mladi iz 72 zemlje:

Angole, Argentine, Australije, Bjelorusije, Belgije, Benina, Bolivije, Bosne i Hercegovine,Columbije,Cube,Danske, Engleske, El Salvadora, Etiopije, Finske Francuske, Gabona, Njemačke, Guadalupe, Gvatemale, Haitia, Svete Zemlje, Hondurasa, Hong Konga,  Mađarske,  Indije, Iraka Irske,  Italije, La renuiona Latvije,  Libanona, Litva, Luxemburga, Malte, Martiniqua Mexika, Moldavije,  Nikaragve,  Nigerije, Norveške, Perua, Filipina, Poljske,  Portorika, Rumunjske,  Rusije, Škotske,  Slovačke, Slovenije, Južne Koreje, Španjolske, Švedske,  Švicarske, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevsta, Velike Britanije, Urugvaja, Ugande,SAD-a,Venezuele, Vijetnama, Zimbabvea, Brazila, Burkina faso Kamerun, i  Kina, mladi iz župe Međugorje. (slike)