Predstavljena nova knjiga fra Ante Vučkovića „Gledaj, tvoja majka!“

datum: 12.07.2016.

U subotu, 9. srpnja 2016. godine u prekrasnom ambijentu klaustra franjevačkog samostana sv. Ante na Poljudu, predstavljena je nova knjiga fra Ante Vučkovića: „Gledaj, tvoja majka!“. Bila je to ujedno promocija i prikupljanje donacija za volontersku akciju „72 sata bez kompromisa“.

Fra Antina knjiga „Gledaj, tvoja majka“ zapravo je niz kateheza koje su održane na Mladifestu u Međugorju prije dvije godine. Međugorski župnik fra Marinko Šakota istaknuo je kako je fra Ante tim katehezama dao posebnu dimenziju.

Pero Mihaljević, koordinator projekta „72 sata bez kompromisa“, predstavio je ukratko cijeli projekt i pozvao okupljene na potporu ovoj dragovoljnoj akciji. Osim toga, u stankama između čitanja ulomaka knjige, Iznijeli su iskustva svoga beskompromisnog volontiranja Ana-Marija Vrdoljak, Duje Drnas i Tomislav Debeljak. Njihove priče, istovremeno su nasmijale okupljene, ali i dirnule do suza.

Bila je to večer uzajamnog darivanja. Mladi su darivali svoja iskustva, a okupljeni novac kojim će pomoći ovaj volonterski projekt, a fra Ante je u svojoj knjizi dao mali dio samoga sebe svima okupljenima. S tom mišlju fra Ante je i zaokružio cijelu večer, zaključivši da ničega navedenog ne bi bilo bez Božjeg neprestanog davanja svima nama. Organizatori ovoga događaja bili su „72 sata bez kompromisa“, Skac Split i Informativni centar „Mir“ Međugorje. (slike)

                                                                     Izvor: „72 sata bez kompromisa“

                                                                     Foto: Ivana Pešo Grabić