Predstavljamo humanitarnu udrugu „Marijine Ruke“

datum: 11.09.2016.

Humanitarna udruga „Marijine Ruke“  osnovana je u srpnju 2016. u Međugorju s ciljem pomoći siromašnima i svima kojima je pomoć potrebna. Prije osnutka udruge u župi Međugorje djelovao je Ured za potrebite.

Predsjednik udruge Jakov Čolo je, predstavljajući udrugu u programu Radiopostaje „Mir“  Međugorje, kazao: „Mi smo udruga koja je na početku. Što više djelujemo, to  više shvaćamo da želimo postati dio ispruženih Marijinih ruku prema ljudima koji su u potrebi. Pravi kršćanin se treba pokazati na djelu. To je djelo u svakom čovjeku, prepoznati Isusa Krista, a posebno u ljudima koji su u potrebi. Kroz iskustvo od 3 godine koliko djelujemo, upoznali smo toliko ljudi u potrebi, tim ljudima nije potrebna samo pomoć u hrani, novcu. Oni su potrebni na prvom mjestu ljubavi. I ono što prvo trebamo tome čovjeku dati jest naš osmijeh, zagrljaj, razgovor, naša molitva s njima, da se osjećaju voljeni. Mi smo ti koji im trebaju prenijeti Božju ljubav, onu ljubav koju svatko od nas treba osjetiti u srcu“, kazuje Jakov, te dodaje da se u kratkom vremenu u rad udruge uključilo više od 50 volontera. Riječ je o mladim ljudima iz Međugorja i Brotnja koji svoje vrijeme žele nesebično darovati bratu čovjeku koji je u potrebi. Članovi imaju redovite molitvene susrete, radne sastanke i aktivno sudjeluju u aktivnostima udruge.

I hodočasnici su uključeni  u rad ove udruge. Danijela Sušac, vodič hodočasnika koji dođu u Međugorje i koja također pomaže rad udruge kaže da je sve ovo plod višegodišnjeg rada: „Mi smo već godinama kao Društvo vodiča, zajedno s Jakovom, organizirali  humanitarne koncerte i pomagali ljude koji su bili u nevolji. Hodočasnici su otvorena srca, žele pomoći. Vidjeti sve ove volontere, mlade ljude iz Međugorja i okolice nešto je nevjerojatno“.

U rad udruge uključena je i zajednica Cenacolo. Ivana Jaška kaže da je za njih jako veliki dar da mogu pomoći i biti dio ove udruge volontera: „Ja osjećam da sve više živim vjeru, i to je za mene jedno novo otkriće. Ono što možemo napravit ćemo  srcem i dobrom voljom“.

„Slušajući Gospine poruke i ono što traži od nas, odlučili smo odazvati se pozivu i biti Njene ispružene ruke. Shvatili smo da je svaki čovjek pozvan činiti dobro i ovaj svijet učiniti boljim i ljepšim. A za to nam nisu potrebne velike stvari, nego mala djela ljubavi. Do sada smo obnovili mnoge kuće, uredili vrtove, posjećujemo staračke domove, bolnice, pomažemo obiteljima s brojnom djecom… Hvala svima koji su se do sada uključili u naše projekte i pomogli nam činiti dobro, donositi nadu, širiti ljubav i mir“, kažu iz ove udruge.