Popularizacija Svetoga pisma kroz malonogometni turnir u Međugorju

datum: 24.02.2015.

Hrvatsko biblijsko društvo, u suradnji s albanskim, srpskim i makedonskim biblijskim društvom, od 20. do 22. veljače 2015. organiziralo je malonogometni turnir u Međugorju s ciljem popularizacije Svetoga pisma. Okvir cijelog programa bila je zajednička molitva i susret s Biblijom. Nogometu je prethodilo čitanje iz Svetoga pisma, a pouku o redovitom čitanju i proučavanju Biblije održao je profesor biblijskih znanosti fra Ivan Dugandžić.

Na susretu je sudjelovalo šest ekipa, i to iz Albanije, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Prvotni cilj susreta bilo je druženje, upoznavanje i želja da sudionici čitaju Sveto Pismo i žive po načelima riječi Božje. Kao i na svakom drugom natjecanju, sudionicima su dodijeljene simbolične nagrade koje su izmamile osmijeh na licima sudionika ovog susreta.

Prema mišljenju predsjednika Hrvatskog biblijskog društva Damira Lipovšeka, ostvarena je ideja da se ovim susretom popularizira čitanje Svetoga pisma. Nogometne utakmice pospješile su ideju čitanja Biblije te povećale radost ovog susreta. „Uistinu, ovaj susret je susret radosti koja vodi prema bogatstvu jer su biblijska društva povezala ne samo različite nacije nego i različita vjerska opredjeljenja,“ rekao je izvršni predsjednik kluba Internata Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Sarajevu vlč. Mario Ćosić. (kta)