Pješice iz Ravensburga u Svetu zemlju

datum: 22.06.2008.

Philip Knorr (68) pošao je pješice u Jeruzalem iz Ravensburga u Njemačkoj. Na hodočašće je krenuo na Duhovski ponedjeljak 12. svibnja, a u Međugorje stigao u petak 20. lipnja.

Njegovo prvo veliko pješačko hodočašće bilo je 2005. godine kada je stupio u mirovinu. Tada je iz Ravensburga (Njemačka) preko Lurda (Francuska) i Compostelle (Španjolska) otišao sve do Fatime (Portugal). Ta hodnja trajala je 4,5 mjeseca. Tada je bio odlučio da će pješice otići sve do Jeruzalema.

Na svojem putovanju Philip Knorr je potpuno neovisan. Oko pasa svezana su mu kolica koja vuče za sobom i u kojima se nalazi sve što mu je potrebno za noćenje i pripremanje hrane. Neovisno o vremenskim uvjetima uvijek spava na otvorenom.

Na pitanje što radi dok hoda, rekao je da razgovara s Bogom. Katkada se na Njega čak i ljuti zbog lošeg vremena, kada pada kiša, a onda mu zahvaljuje kada zasja sunce. Uvijek hoda istim umjerenim korakom, deset do jedanaest sati dnevno. U skladu s tradicijom hodočasnika, sa sobom nosi bilježnicu u kojoj su žigovi crkava u kojima je molio na svojemu putu i potpisi župnika. Slijedeća važna postaja na njegovu putu u Svetu zemlju je Sveta gora Atos u Grčkoj.

G. Knorr ima četvero djece i šestoro unučadi.

Nije tražio nikakav publicitet za svoje hodočašće jer ga obavlja iz duhovnih razloga.