Petnaesti godišnji susret hispanističkog Pokreta centara i molitvenih skupina Kraljice Mira

datum: 21.10.2004.

Od 4. do 6. listopada 2004, članovi hispanističkog pokreta centara mira i molitvenih skupina Kraljice mira održali su svoj godišnji susret u Međugorju. 120 hodočasnika došlo je iz Argentine, Bolivije, Kostarike, Meksika, Španjolske, Portorika i SAD-a. S njima je došlo i 9 svećenika. Susret je bio obilježen snažnim aktivnostima i velikim duhovnim jedinstvom među svim nazočnima.

Susreli su se s fra Brankom Radošem, fra Svetozarom Kraljevićem, članovima zajednice Cenacolo, Oaze Mira i Blaženstava. Posjetili su fra Jozu na Širokom Brijegu i crkvu u Tihaljini. Vidjelac Jakov Čolo govorio im je o svojim osobnim iskustvima. 6. listopada imali su molitveno prijepodne u kući sv. Josipa. Posjetili su molitveni prostor oko Uskrslog, grob fra Slavka Barbarića, Majčino selo, Vrt sv. Franje, a molili su i na Podbrdu i na Križevcu. Svakog su dana imali misu na španjolskom jeziku u Kapelici klanjanja.

«Ovo godišnje okupljanje u Međugorju važno je za sve zemlje španjolskog jezičnog područja jer imaju mogućnost međusobno se obogatiti različitim iskustvima i naučiti jedni od drugih.» Budući da, kako kažu, «svi govore jezik iste Majke», svjedoče univerzalnost njezine poruke: «Međugorje je škola za svakodnevni život.» Svima savjetuju da dođu u Međugorje.