Pet koncerata dvaju međugorskih zborova pod ravnanjem sestre Slavice Kožul

datum: 02.01.2005.

Međugorski dječji zbor «Golubići mira» i međugorski veliki «Zbor Kraljice mira» pod ravnanjem sestre Slavice Kožul u božićno su vrijeme održali pet koncerata u Međugorju, Sarajevu i Dubrovniku.

U srijedu 15. prosinca, «Golubići mira» sudjelovali su na božićnom koncertu u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu na kojem je nastupila elita hrvatske glazbene estrade.

U subotu 18. prosinca, «Zbor Kraljice mira» održao je božićni koncert u međugorskoj župnoj crkvi. U programu je sudjelovala i klapa «Luka Ploče» iz Ploča.

U nedjelju 19. prosinca, u župnoj crkvi u Međugorju održao se tradicionalni zajednički božićni koncert «Golubića mira» i «Malog raspjevanog Dubrovnika» (pod ravnanjem maestra Đele Jusića). Tom prigodom održala se i promocija novog nosača zvuka «Golubića mira» pod naslovom «Božić u Međugorju». Na CD-u se nalazi 17 pjesama, a sve aranžmane napisao je maestro Đelo Jusić. Tradicionalni uzvratni koncert ovih dvaju dječjih zborova održao se u nedjelju 26. prosinca u crkvi Male braće u Dubrovniku.

U petak 31. prosinca, «Golubići mira» održali su koncert za hodočasnike u međugorskoj župnoj crkvi. U programu je sudjelovala i klapa «Luka Ploče» iz Ploča.

Sestra Slavica Kožul, školska sestra franjevka koja već šest godina vrlo uspješno vodi «Golubiće mira» i «Zbor Kraljice mira», svoje je bogato iskustvo skupila prethodnim dugogodišnjim radom sa zborovima u New Yorku, Mostaru i Zagrebu.

Novi CD «Golubića mira» može se nabaviti u Suvenirnici Župnog ureda u Međugorju.