Održana Večer zahvale u međugorskoj župi

datum: 15.11.2016.

Bližimo se kraju Godine milosrđa u kojoj nas je papa Franjo pozvao otvoriti se milosrđu, dopustiti Isusu da uđe u naša srca i biti milosrdni jedni prema drugima. Tom je prigodom u ponedjeljak, 14. studenoga, u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju, održana večer zahvale svim međugorskim župljanima koji su tijekom proteklih godina iskazali djelatno milosrđe, te nebrojenim djelima ljubavi i milosrđa iskazali blizinu potrebnima.

Večer je počela koncertom glazbenih sekcija iz međugorske župe, a potom se nastavila prigodnim domjenkom. Međugorski je župnik fra Marinko Šakota zahvalio svima koji su, dakako ne samo kroz proteklu godinu, u svoje domove besplatno primali svećenike, osobe s invaliditetom i druge hodočasnike, te svim župljanima koji su na bilo koji način iskazali kršćansko milosrđe i pomogli drugima.

U ime udruge „Marijine ruke” nazočnima se obratio i na njihovoj pomoći zahvalio njezin voditelj Jakov Čolo. Potom je riječi zahvale u ime udruge za osobe s invaliditetom „Susret” uputila njezina predsjednica Jasminka Vasilj. Istakla je kako su obitelji, koje su ih za vrijeme njihova hodočašća primile u svoje domove, mogle uistinu osjetiti njihovu duboku zahvalnost. Tako su ovom gestom župljani osobama s invaliditetom iskazali ne samo tjelesna, nego uistinu i duhovna djela milosrđa. (slike)