Održana 27. hodnja mira

datum: 24.06.2018.

Danas, na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 37. obljetnice Gospinih ukazanja, kao i svih dosadašnjih godina od 1992., održana je međunarodna Hodnja mira od franjevačkoga samostana na Humcu kod Ljubuškog do međugorske župne crkve sv. Jakova.

Hodnja je započela molitvom i blagoslovom hodočasnika ispred svetišta sv. Ante oko 6 sati ujutro. Hodočasnike je na Hodnju mira ispratio  prigodnim riječima  humački gvardijan fra Dario Dodig. Brojni hodočasnici iz čitavoga svijeta, zajedno sa župljanima župe Međugorje, predvođeni fra Marinkom Šakotom, župnikom i drugim svećenicima i redovnicima, nakon gotovo četiri sata hodočašćenja za križem, uz molitvu i pjesmu, stigli su pred međugorsku crkvu. Hodnja je završila blagoslovom s Presvetim.

Hodnju mira je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr. On je, zgrožen nemirima na ovim prostorima, zajedno s još nekoliko prijatelja Međugorja iz inozemstva, pokrenuo ovu Hodnju, vjerujući Gospinim riječima da se krunicom i ratovi mogu zaustaviti. (slike)