Održan koncert Večernji zvon u mostarskoj Kosačii

datum: 29.10.2016.

Večernji zvon, veliki humanitarni koncert Tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca, održan je u petak, 28. listopada 2016. godine, u velikoj dvorani Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Uz mlade tamburaše, na koncertu su nastupili solisti Monija Jarak, Karlo Milićević, Anđela Ljubić, Marija Čolak, Darija Ramljak, Dražen Šego, Mario Berišić, Krunoslav Dražić, klapa Signum i vokalni ansambl Laetitia. Gošća koncerta bila je Maja Blagdan. Dirigent je bio Davor Markota, a voditeljica programa Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje. Sav prihod od prodaje ulaznica je namijenjen Humanitarnoj udruzi Marijine ruke iz Međugorja.

 

Večernji zvon je ciklus koncerata tamburaškog orkestra Misericordia, koji već petu godinu svojim zvucima oduševljava publiku. Ovaj je orkestar osnovan 2012. godine, na inicijativu međugorskog župnika fra Marinka Šakote, u selu Šurmanci (općina Čapljina), koji pripada župi Međugorje. Unatoč amaterskom statusu orkestra, zahvaljujući upornosti, zajedništvu i radu s prof. Davorom Markotom, u kratkom su vremenu došli do razine na kojoj mogu upriličiti cjelovečernji samostalni koncert ispunjen raznovrsnim repertoarom, od klasičnih arija, duhovne glazbe, pa sve do popularnih, zabavnih skladbi. Iza njih su brojna gostovanja i nastupi u BiH, Hrvatskoj te diljem Europe.

 

Mladi su tamburaši, zahvalni što glazbom mogu usrećiti ljude, željeli koncertu u Mostaru dati i humanitarni karakter, te tako pomoći rad Humanitarne udruge Marijine ruke iz Međugorja, u koju se u kratkom vremenu uključilo više od 60 volontera. Volonteri udruge do sada su obnovili mnoge kuće, uredili vrtove, a posjećuju i staračke domove i bolnice. Pomažu obiteljima s brojnom djecom, plaćaju režije onima koji ih ne mogu podmiriti, te bolesnicima bez primanja kupuju lijekove. Svakoga mjeseca više od 200 korisnika u udruzi Marijine ruke prima pakete s hranom. (slike)