Održan 7. međunarodni seminar za bračne parove

datum: 15.11.2006.

Od 1. do 4. studenoga održan je Sedmi međunarodni seminar za bračne parove na temu: "Obitelj je pozvana na praštanje i svetost» («... SEQ CHAPTER \h \r 1pozivam vas, dječice, da najprije praštate u obitelji... neka vaša obitelj bude mjesto gdje se rađa svetost...», iz Gospinih poruka 25.01.1996. i 24.07.1986.)

Na susretu se okupilo 130 parova iz 14 zemalja hrvatskog, engleskog, njemačkog, španjolskog, slovačkog, ruskog, francuskog, poljskog i talijanskog jezičnog područja.

Bračni parovi su sudjelovali na večernjem molitvenom programu u crkvi, zajednički pohodili Brdo ukazanja i Križevac, razgovarali i dijelili iskustva, te na završnoj sv. Misi obnovili svoja bračna obećanja i svoje zajedništvo povjerili Gospodinu.

Seminar su vodili Silva i Ivo Vrdoljak, bračni par koji živi i djeluje u Slavonskom Brodu (Hrvatska). Roditelji su dvoje djece od 18 i 13 godina. Članovi su zajednice MiR (što znači „Molitva i Riječ“) koju je utemeljio Prof. Dr. Tomislav Ivančić. Karizmu zajednice MiR, čiji su članovi bili još kao studenti, aktivno žive već 25 godina.

Ivo Vrdoljak je dipl. inženjer prehrambene tehnologije i završio je duhovnu formaciju pod vodstvom Prof. Ivančića. Bio je ravnatelj Zajednice od 2001. do 2005., voditelj je zajednice MiR u Slavonskom Brodu, vodi brojne duhovne obnove.

Silva Vrdoljak je dipl. teolog, hagioterapeut. Voditeljica je Centra za duhovnu pomoć u Slavonskom Brodu i članica županijskog povjerenstva za ovisnost. Vodi brojne duhovne obnove za ovisnike, bračne parove, obitelji, žene, obitelji poginulih branitelja, mlade.

Karizma Zajednice MiR obilježila je njihov život i iz nje žive i djeluju.

Ime Zajednice "Molitva i Riječ" označuje njenu bit: po molitvi ona dobiva silu Duha Svetoga koja ju osposobljava da po Riječi donosi ljudima živoga Boga. To iskustvo su svojim obiteljima sa seminara ponijeli i ovi bračni parovi.