O. Desire iz Obale Bjelokosti osmi put u Međugorju

datum: 11.07.2017.

Vlč. Desire dolazi iz župe Gospe od Neprestane Pomoći u Abidjanu, glavnom gradu Obale Bjelosti. Svećenik je jedanaest godina, a nedavno je prigodom hodočašća u Međugorje treći put bio sudionikom Međunarodnog seminara za svećenike. O svom iskustvu Međugorja ovaj je mladi svećenik kazao:

„Ovo mi je osmi put da sam u Međugorju, koje sam upoznao preko zajednice Blaženstva u Abidjanu, jer oni tamo šire Gospine poruke. No, i za vrijeme studija sam bio upoznat s Gospinim porukama i počeo živjeti tih 5 točaka koje Gospa traži u porukama. To mi je pomoglo bolje živjeti svoj kršćanski život, ali i odlučiti se biti svećenikom. Naime, već sam od djetinjstva osjećao svećenički poziv, no bio sam to pomalo zanemario, ali se preko Međugorja i vratio svom pozivu. Gospa me vratila Isusu. Prvi put sam ovdje došao 2007. godine, tj. godinu dana nakon svećeničkog ređenja. Došao sam zahvaliti Gospi za sve što je za mene učinila. U skupini nas je bilo 40-ak, a od toga dva svećenika. Taj je drugi svećenik, kao i ja imao želju doći i zahvaliti se. Od tada kad god mogu iskoristim priliku doći ovdje i obnoviti se u duhu.”

Vlč. Desire ističe i koliko mu je važan seminar u Međugorju,: „Sa seminara se uvijek vratim više obraćen, tj. drugačiji nego sam došao. To znači kako ja nisam onaj koji samo poziva druge da se obrate, nego se i sam moram obratiti. Međugorje mi u tome pomaže. Tek tada možemo postati uzor i primjer drugima. Kad bi se nakon prethodnih seminara vratio doma, onda bih obično po župama svećenicima govorio o važnosti klanjanja, te smo ga i uveli, a ja sam, osim toga, toga uveo i mjesečno klanjanje za mlade.”