Nova kuća zajednica Milosrdni otac

datum: 01.07.2009.

Zajednica Milosrdni otac, koja djeluje u sklopu Majčinog sela u Bijakovićima, specijalizirana za liječenje ovisnika o drogi, u subotu 20. lipnja proslavila je važan događaj: toga dana u mjestu Gromiljak kraj Kiseljaka otvorena je nova, četvrta kuća ove zajednice.

U 11 sati slavljena je Misa u župnoj crkvi Imena Marijina koju je predslavio don Pero Brkić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u suslavlju s fra Svetozarom Kraljevićem, vlč. Marinkom Stantićem, i vlč. Jozefom Pavlekovićem. Nakon Mise upriličen je svečani blagoslov nove kuće. Događaj je okupio velik broj roditelja i prijatelja zajednice. Trenutno u kući u Gromiljaku boravi 9 momaka.

Don Pero je istaknuo kako je zajednica Milosrdni otac i majka i otac ove kuće te kako je inicijativu za otvorenjem pokrenuo vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, ponajprije zbog toga što se droga sve više širi među mladima.

Fra Svetozar i don Pero su nastavili projekt. Fra Svetozar Kraljević, ravnatelj Milosrdnog oca, je kazao: ''Ova zajednica je mala kap u moru, ona je znak nade, jedan naš korak kao znak da Crkva tragediju ovdašnjeg društva i kulture ne želi ignorirati, nego se zauzimati za dobrobit svih."