Na temeljima stare crkve održani Dani kruha 2018

datum: 18.10.2018.

Kao i proteklih, i ove su se godine učenici OŠ Bijakovići sa svojim nastavnicima i vjeroučiteljima, aktivno uključili u obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i mukotrpnog čovjekova rada.

U srijedu 17.listopada 2018 druženje je započelo molitvom djece i roditelja, koju je predvodio župnik fra Marinko Šakota, a nastavljeno igrom, pjesmom i plesom, te kušanjem hrane koju su školarci i njihovi roditelji pripremili.
Samu akciju posjetio je i mons. Henryk Hoser, koji nije krio oduševljenje onim što vidi!

Naime, petstotinjak učenika i nastavnika te škole, raspoređenih po razrednim odjelima, na temeljima stare međugorske crkve postavili su 20-ak stolova i upriličili prodajnu izložbu kruha, peciva, slastica i ostalih krušnih proizvoda.

Naprosto je nevjerojatno koliko su maštovitosti i smisla za lijepo svi razredni odjeli iskazali pokazujući svojim kolegama, nastavnicima, župljanima i brojnim međugorskim hodočasnicima što su sve naučili od roditelja i svojih učitelja kada je u pitanju izrada krušnih proizvoda i slastica, pa i onih kakve su nekad pripremale njihove bake i prabake.

Budući da je izložba bila prodajnog karaktera, ponuđene proizvode cijeloga današnjeg dana kupovali su roditelji učenika, župljani i brojni međugorski hodočasnici, kojih je i danas u Svetištu Kraljice mira u Međugorju na tisuće. (slike)