Molitveno-odgojni seminar za srednjoškolke u Međugorju

datum: 03.01.2017.

Od 13. do 15. siječnja 2017. Školske sestre franjevke iz Mostara organiziraju u Međugorju prvi molitveno-odgojni seminar za srednjoškolke u Novoj godini. Molitveno-odgojni susreti održavaju se u Kući mira. Okupljanje je petkom oko 16 sati, a program završava nedjeljom.

U tijeku su prijave, a o tome je za program Radiopostaje „Mir”  Međugorje govorila s. Danijela Brekalo: „To su molitveno-odgojni seminari, Ima dosta molitve, budući da smo u Međugorju, mjestu molitve. Svaka sestra koja vodi seminar organizira program onako kako je ona zamislila - od radova na biblijskim tekstovima, obradama raznih životnih tema, razgovora s djevojkama, igre, druženja. Program je raznovrstan. Na poziv fra Slavka Barbarića, sestre počinju sa seminarima od 1993. godine, i od tada se bez prekida održavaju. Ono što je zanimljivo jest da majke koje su sudjelovale na seminarima od početka zovu i prijavljuju svoje djevojčice na te iste seminare. To nam je radost. Ono što je ohrabrujuće jest da se djevojke uvijek vraćaju i to je dobar znak. U jednoj se školskoj godini održi šest molitvenih seminara. S trećim mjesecom završavamo za ovu školsku godinu, a s mjesecom rujnom ponovno počinjemo sa susretima”, kazuje s. Danijela. 

Osim spomenutog seminara, održat će se od 10. do 12. veljače 2017. i seminar za učenice 7. i 8. razreda, a od 17. do 19. ožujka 2017. za učenice srednje škole.