Molitvena inicijativa "Suradnici Kraljice mira"

datum: 24.02.2005.

Krajem 2004. u Zadru je pokrenuta molitvena inicijativa «Suradnici Kraljice mira d.d.». Osobe potaknute uzastopnim poticajima Blažene Djevice Marije Kraljice odlučuju svakodnevno provesti pola sata u molitvi. Inicijativa je rezultat višegodišnjih susreta molitvene skupine. Za sada je prijavljenih 249 članova uglavnom iz Hrvatske, a javljaju se i «Suradnici» iz BiH, Austrije, Njemačke, Danske, Italije, Malte, Srbije, Albanije, Kanade, SAD, Argentine i Konga. Koordinator je mons. Eduard Peričić. (Kontakt: eduard.pericic@zd.t-com.hr)

 

Temeljne postavke molitvene inicijative «Suradnici Kraljice mira»

1. Obaveza je čisto dobrovoljna.

2. Nije zavjet nego čin djetinje povezanosti s Gospom.

3. Molitva se može raspodijeliti na više dijelova tijekom dana.

4. U molitvu svakako spada sv. misa, ako je trajala manje od 30 minuta onda to treba nadoknaditi.

5. Molitva je svakako krunica – jer krunica je sažetak Evanđelja i zato je Gospa na poseban način      preporuča.

6. Molitva je i ako pođemo u crkvu i u njoj se zadržimo pola sata, pa makar ni jednu riječ ne progovorili.

7. Molitva može biti prozbena i zahvalna.

8. Najjednostavnije rečeno: štogod i kadgod molim ja sam povezan s Gospodinom!

9. Dakle: Temeljna karakteristika i oznaka jest: ja sam pola sata u svjesnom kontaktu s mojim Bogom (pa makar bio i ne sabran).

10. Molitva «na silu» (ne da mi se a ipak molim) je i te kako važna i korisna, jer ja ipak molim.

11. Koliko puta radimo posao koji nam se uvijek ne mili – ali mi ipak radimo.

12. Kada bi molili (ili radili) samo kada nam se hoće, kada bi bili raspoloženi – nikada ništa ne bi uspješno završili.

13. Gospa nas poziva na molitvu – jer smo kroz molitvu u životnom kontaktu s Bogom:

14. Draga djeco, Pozivam vas na molitvu srcem da vaša molitva bude razgovor s Bogom. Želim da svaki   od vas više posveti vremena Bogu. Sotona je jak i želi vas uništiti i prevariti na mnogo načina. Zato, draga moja dječice, molite svaki dan da bi vaš život bio dobro, za vas i za sve one koje susrećete. Ja sam s vama iako Sotona želi uništiti moje planove i zaustaviti želje nebeskog Oca, koje On želi ostvariti ovdje ( u sredini u kojoj ja živim i djelujem). Hvala što ste se odazvali mom pozivu. (Poruka 25. rujna 1990.)

15. Draga djeco, Danas vas sve pozivam na molitvu. Bez molitve, draga djeco, ne možete osjetiti ni Boga, ni mene, ni milosti koje vam dajem. Zato vas pozivam da vaš početak i svršetak dana uvijek bude molitva. Draga djeco, želim vas voditi iz dana u dan što više u molitvi, ali ne možete rasti jer ne želite. Pozivam vas, draga djeco, da vam molitva bude na prvome mjestu. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu! (Poruka 3. srpnja 1986.).

16. Draga djeco, Suosjećajte sa mnom: molite, molite, molite! (Poruka 19. travnja 1984.)

17. Zašto D.D. (dioničko društvo)? Pomalo neobičan naziv ali u osnovi mi svi skupa i jesmo dionici duhovne molitvene riznice – kada se odazivamo Gospinu pozivu: «MOLITE, MOLITE, MOLITE» ! i tako s Njom istinski surađujemo.

18. Najtoplija Preporuka: Ponekad moliti samo na nakanu Blažene Djevice Marije Kraljice mira: Za one koji još nisu upoznali ljubav Božju –  i za Papu.

19. Ako moliš jedan sat dnevno možeš drugih pola sata pokloniti jednoj osobi (možda djetetu) da i ono bude dionik dok svjesno ne preuzme svojih pola sata.

20. Osobe Bogu posvećenog života: svećenici, redovnici i redovnice mogu biti Suradnici Kraljice mira, ako uz svoje obavezne molitve dnevno posvete molitvi još pola sata.

21. Ispunjenu PRISTUPNICU poslati na adresu: Don Eduard Peričić Trg sv. Stošije 1 Zadar ili na e-mail: eduard.pericic@zd.t-com.hr ili fax (00385) 023 250-889

22. Draga djeco! Trebam vas. Ja vas zovem i tražim vašu pomoć. Pomirite se sa sobom, s Bogom i sa svojim bližnjima. Pomozite mi za obraćenje nevjernika. Brišite suze s mog lica. (Poruka 2. prosinca 2004.)