Mlada Misa fra Maria Ostojića

datum: 16.07.2013.

U nedjelju 7. srpnja 2013., u župnoj crkvi sv. Jakova apostola st. u Međugorju svoju Mladu Misu proslavio je fra Mario Ostojić.
Sveto misno slavlje započelo je u 11 sati, a prisustvovali su mu obitelj, prijatelji, te mnoštvo hodočasnika koji su željeli biti dio ovog lijepog događaja za cijelu župu. Na svetoj Misi propovijedao je fra Bože Milić, koji je naglasio da je Međugorje mnoge ljude potaklo da na svoj život počnu gledati drugačije i uviđati koliko je Bog važan u njihovim životima.
„Dragi fra Mario, tvoje mladomisničko geslo je stara i lijepa molitva Gospi ’Pod obranu se tvoju utječemo, sveta Bogorodice’.  Svoj svećenički put želiš započeti i živjeti pod obranom i zaštitom BDM. Obično za mladomisnička gesla uzimamo riječi Svetoga pisma, najčešće Evanđelja, a ti si uzeo molitvu Gospi. Ne čudi to kad znamo da se Blažena Djevica Marija ukazala nedaleko od tvoje kuće na Podbrdu - na Brdu ukazanja, kako ga sada zovemo, još prije nego li si se ti rodio. Još kao djetetu, kad si tek počeo shvaćati što odrasli pričaju, postalo ti je normalno da u tvom selu živi Gospa, da je i ona stanovnica, da je stalno nazočna, da se o njoj stalno govori i da zbog nje ljudi dolaze iz cijeloga svijeta. Ona ti je ponos, zaštita i podsjetnik. Ona će te voditi bliže svome Sinu. Gospa je najbolji vodič k Isusu jer ga najbolje poznaje. Ona najbolje poznaje put do njega jer ona ga je rodila i odgajala“ - kazao je fra Bože.
Fra Mario je rođen 8. rujna 1986. Za svećenika je zaređen 29. lipnja ove godine u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru.