Misom na Križevcu završen 33. Mladifest

datum: 06.08.2022.

33. Festival Mladih u Međugorju završen je jutros svetom misom na Križevcu u pet sati ujutro. Misno slavlje na blagdan Preobraženja Gospodinova predvodio je dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota, a u koncelebraciji je bio novoimenovani međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, kao i brojni drugi svećenici. Tisuće mladih s radošću su cijelu noć hrlili prema Križevcu, mnogi od njih i bosonogi, kako bi sudjelovali u ovom svetom misnom slavlju.

„Čuli smo Božju riječ o preobraženju na gori Taboru, učenici su čuli glas „Ovo je Sin moj ljubljeni, njega slušajte“. Slušati Isusa, slušati njegove riječi, slušati njegovo srce, srcem slušati njegovo srce. To je molitva srcem. Križevac je mjesto preobraženja. Uspon je težak, ali kada se popnemo daruje nam radost. To je ono što Gospodin želi. To je smisao preobraženja – daruje nam radost. Gospa kaže kako želi da se vaši križevi pretvore u radost“, kazao je fra Marinko Šakota radosnim mladim ljudima koji su ovih dana u Međugorju doživjeli tjedan milosti, tjedan ohrabrenja, tjedan u kojemu su učili kako s Isusom pronaći mir.

Na ovogodišnjem Mladifestu u Međugorju sudjelovali su mladi iz oko 70 zemalja svijeta, sa svih kontinenata. Tijekom proteklih šest dana mladi iz cijeloga svijeta su u Međugorju slavili svete mise, slušali kateheze i predavanja, kao i brojna snažna svjedočanstva, molili na Brdu ukazanja i na Križevcu, ispovijedili se u ovoj ispovjedaonici svijeta..