Međunarodni seminar za život u Međugorju

datum: 18.05.2017.

Sljedeći međunarodni seminar koji će se održati u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. jest peti Međunarodni seminar za život. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

PROGRAM

Srijeda, 24. svibnja 2017.

14.00 Registracija sudionika

16.00 Uvod u seminar

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, molitva za ozdravljenje

 

Četvrtak, 25 . svibnja 2017.

9.00 Jutarnja molitva

Predavanje, svjedočanstva

14.00 Molitva uz Križevac

17.00 Večernji molitveni program: krunica. sv. Misa, Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

 

Petak, 26. svibnja 2017.

8.00 Molitva na Brdu ukazanja

11.00 Predavanje, svjedočanstva

12.00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu (u tišini)

15.00 Predavanje, svjedočanstva

17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, čašćenje Križa Gospodinova

 

Subota, 27. svibnja 2017.

9.00 Molitva

9.30 Predavanje

10.30 Iskustva sudionika

12.00 Završna sv. Misa


Predavač na seminaru je fra Ante Vučković, ofm. Fra Ante je rođen 1958. godine u Sinju, u brojnoj obitelji. Član je franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Sjemenište i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a teologiju u Makarskoj i Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1983. Nakon službe kapelana u Metkoviću i Münchenu studirao je filozofiju u Münchenu i Rimu gdje je i doktorirao na temu Dimenzija slušanja kod Martina Heideggera. Predavao je filozofiju u Rimu, na Papinskom sveučilištu Antonianum i na Franjevačkoj teologiji u Makarskoj. Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predaje i na Filozofskom odsjeku istoga sveučilišta. Voditelj je duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova. Duhovni je pratitelj i savjetnik. Objavio je nekoliko knjiga. Objavljuje radove u stručnim i populističkim časopisima.

Seminar će se održati u dvorani iza crkve (dvorana Ivana Pavla II.). Prilog za troškove seminara je 40€ po osobi. Prijave možete izvršiti na e-mail: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Kako je zbog prostora broj sudionika ograničen, molimo vas da svoje prijave izvršite što prije. Također molimo sve sudionike seminara da sami osiguraju smještaj u Međugorju. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, zanimanje i radno mjesto. Zbog organizacije seminara i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registriranima za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor! Ako niste dobili odgovor, to znači da nismo dobili vašu prijavu, te niste registrirani. Razlozi mogu biti različiti - ili ste vaš e-mail uputili na krivu adresu, ili je pak vaše računalo zaraženo virusom, te se pošta automatski blokira.