Međunarodna duhovna obnova za život u Međugorju

datum: 05.05.2018.

6. Međunarodna obnova za život održat će se u Međugorju od 9. do 12. svibnja 2018. Duhovna obnova namijenjena je za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…
 
Tema ovogodišnjeg susreta je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''.
 
PROGRAM:
 
Srijeda, 9. svibnja 2018.
14.00 Registracija sudionika
16.00 Uvod u duhovnu obnovu
17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, molitva za ozdravljenje
 
Četvrtak, 10 . svibnja 2018.
9.00 Jutarnja molitva
Predavanje, svjedočanstva
14.00 Molitva uz Križevac
17.00 Večernji molitveni program: krunica. sv. Misa, Klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu
 
Petak, 11. svibnja 2018.
7.00 Molitva na Brdu ukazanja
9.30 Predavanje, svjedočanstva
12.00 Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu u tišini
15.00 Predavanje, svjedočanstva
17.00 Večernji molitveni program: krunica, sv. Misa, čašćenje križa Gospodinova
 
Subota, 12. svibnja 2018.
9.00 Molitva
9.30 Predavanje
10.30 Iskustva sudionika
12.00 Završna sv. Misa
 
Koordinator: fra Marinko Škota
 
Predavač na duhovnoj obnovi fra Damir Pavić, ofm, rođen je 09. studenog 1971. godine. U župi Vijaka, u blizini Vareša, posvećenoj Bezgrešnom začeću BDM pohađao je osnovnu, a u rodnom Varešu srednju strukovnu školu. Teološki studij je završio na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2005. godine u Sarajevu. Član je provincije Bosne Srebrene. Nakon svećeničkog ređenja bio je na službi ž. vikara u samostanu Fojnica, a zatim obnašao službu župnika u župama Okučani i Brestovsko. Od ljeta 2016. godine obavlja službu tajnika Provincije i voditelja Frame Sarajevo, a nedavno je imenovan i za koordinatora franjevačkih pučkih misija u Bosni Srebrenoj. Želja za svećeništvom i put do njega je duboko povezan s Gospinim svetištem u Međugorju, gdje često dolazi kao hodočasnik, ali i sudjeluje u duhovnim programima župe. Voditelj je duhovnih vježbi za svećenike te duhovnih obnova po župama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. 
 
Duhovna obnova će se održati u dvorani iza crkve. Prilog za troškove je 40 € po osobi. Prijave možete izvršiti putem e-maila: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Broj sudionika je ograničen zbog prostora, te se mole sudionici da sami organiziraju smještaj u Međugorju.

 
U prijavi za duhovnu obnovu potrebno je navesti: ime i prezime, zanimanje i gdje radite.
 
Zbog organizacije duhovne obnove, i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registrirani tek nakon što dobijete potvrdan odgovor. Ako odgovor niste dobili, to znači da nismo dobili vašu prijavu i da niste registrirani, jer ste vaš e - mail  uputili na krivu adresu ili imate virus pa se pošta automatski blokira. Stoga se možete smatrati registrirani tek nakon što ste primili potvrdan odgovor.